Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her må Tshawe telle til ti etter ny «mokkamann»-kommentar

Får servert «negerboller». - Finnes nok mer tolerante mennesker enn meg.

(Dagbladet): Siden premieren på «Asbjørn Brekke-show» for to uker siden, har komiker Espen Eckbo i Asbjørn Brekkes skikkelse fått stille kjendisene de spørsmålene få andre tør stille.

Tone Damli har blant annet fått spørsmål om det har begynt å piple morsmelk, og musiker Hans-Erik Dyvik Husby ble på uskyldig vis konfrontert med sin narkomane fortid.

«Mokka»-spøk I showets tredje episode er Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam blant Brekkes gjester. Heller ikke Madcon-gutta slipper unna «ukomfortable» uttalelser:

- Unnskyld, jeg må bare si det rett ut at jeg blir litte grann nervøs av å ha dere her. Jeg blir så livredd for å si noe, liksom, som skal oppfattes rasistisk, sier Asbjørn Brekke, før Baqwa mener han gjør en god jobb.

- Bare så dere vet det, jeg serverer ikke Mokka-bønner her i dag. Jeg har skjønt at dere reagerer på mokka, så jeg vil ikke ta noen sjanser. Men det er bare å forsyne seg av krumkaker og negerboller, sier Brekke før publikum bryter ut i latter.

Baqwa på sin side teller rolig til ti for å ikke hisse seg opp.

Spellemann-fadesen Spøken har tydelig referanse til den mye omtalte fadesen under årets Spellemann-utdeling.

Da gruppa Plumbo skulle ta imot pris for «Årets låt», «Møkkamann», datt det ut en kommentar fra vokalist Lars Erik Blokkhus om at «når jeg ser på dere, får låta en ny betydning: mokkamann!».

Yosef ble svært overrasket og Tshawe ble svært sint. Deretter reagerte Kaizers Orchestra-gitarist Terje Winterstø med ølsøl, Kjendis-Norge viste sin avsky, NRK arrangerte krisemøte og Blokkus la seg langflat.

SPELLEMANN-SKANDALE: Flere fikk med seg Plumbo-vokalistens noe upassende kommentar til Madcon-gutta under Spellemann-utdelinga i januar. Det gikk heller ikke Asbjørn Brekke hus forbi.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
SPELLEMANN-SKANDALE: Flere fikk med seg Plumbo-vokalistens noe upassende kommentar til Madcon-gutta under Spellemann-utdelinga i januar. Det gikk heller ikke Asbjørn Brekke hus forbi. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix Vis mer

Debatten om hvor vidt det ene og det andre skulle godtas herjet fra seg, og i sommer begravde hiphop-duoen og Plumbo-vokalisten stridsøksa ved å lage musikk sammen.

Telle- og pusteteknikk Asbjørn Brekke har imidlertid ikke lagt fadesen helt bak seg.

- Han er så god at han kanskje ikke forstår alt her i verden. Da han tok den vitsen om sjokoladebollene måtte jeg bare smile, sier Tshawe til Dagbladet.

Å smile er imidlertid ikke den eneste metoden Tshawe tyr til.

- Jeg prøver å være litt tolerant, men det kan være litt vanskelig å forklare ting til Asbjørn. Og så finnes det nok mer tolerante mennesker enn meg. Så jeg måtte ta i bruk telle- og pusteteknikken, ler Tshawe.

Når alt kommer til alt, synes likevel Tshawe at Asbjørn Brekke gjør en god jobb som talkshow-vert.

- Det var litt tydelig at han ikke var så erfaren i rollen, men han har jo en så god personlighet! Det var veldig gøy å være gjest, jeg har vært stor fan siden jeg var liten, avslører artisten.

- Sosialt utfordret Prosjektleder i TVNorge, Rasmus Øyen, forklarer at Asbjørn Brekke er en sosialt utfordret fyr som ikke alltid vet hva han skal si, men legger til at han har et hjerte av gull og så gjerne vil gjøre alt riktig.
- Noen ganger klarer han ikke det, simpelthen fordi han prøver for hardt. Han tramper i klaveret med begge beina, men gjestene tar det med et smil fordi de vet det er en velmenende og raus avsender, sier Øie, og fortsetter:

 - Og så er han en enkel sjel. Om det er noen vi tøyser med i innslaget er det nettopp Asbjørn, som har levd skjermet på Abildsø med mor hele sitt liv, og som nå prøver å manøvrere i ukjent sosialt farvann. Skal vi dømme etter den gode stemningen i studio, klarer han å hale det hele i land.

Komikeren bak brillene, Espen Eckbo, klarte iallfall å hale premieren i land.

Nær en halv million nordmenn fikk med seg premieren på «Asbjørn Brekke-show» for to uker siden, og sørget med det for å gi TVNorge én av de sterkeste premieren så langt i år.

Programmet sendes klokka 22.00 på TVNorge i kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media