Her minner «Anne Hathaway» juryen om hvorfor hun bør vinne Oscar

Parodi av stjerna går sin seiersgang på nettet.

(Dagbladet): Det nærmer seg Oscar-utdeling, og blant favorittene til å stikke av med en av gullstatuettene i år, er skuespiller Anne Hathaway (30).

30-åringen er nominert til «beste kvinnelige birolle» for sin rolle som den prostituerte Fantine i musikalfilmen «Les Misérables».

For rollen måtte Hathaway blant annet la sine lange lokker falle til fordel for en kort-kort frisyre. Hun fikk også vist fram sangtalentet sitt ved å synge live.

Hathaway har tidligere vært nominert til Oscar én gang, i 2008 for hovedrollen i filmen «Rachel Getting Married», men har så langt ikke fått gleden av å vinne den forgylte Oscar-statuetten.

Parodi ble netthit I videoklippet «For Your Consideration» ramser nå skuespiller og dramastudenten Emma Fitzpatrick (27) opp en rekke grunner til at Hathaway bør vinne Oscar-prisen denne gangen.

Og det gjør hun ved å parodiere stjerna utkledd som Fantine - med en ny versjon av sangen «I Dreamed a Dream».

FANTINE: For rollen som Fantine i «Les Misérables» måtte Anne Hathaway blant annet kvitte seg med sine lange lokker. Foto: AP Photo / Universal Pictures / NTB Scanpic
FANTINE: For rollen som Fantine i «Les Misérables» måtte Anne Hathaway blant annet kvitte seg med sine lange lokker. Foto: AP Photo / Universal Pictures / NTB Scanpic Vis mer

I parodien som Hathaway synger nemlig Fitzpatrick strofer som «I played a prostitute who died, her life was really sad and awful» og «But I was bold and unafraid, I let them give me this new hair cut. And I lost half my body weight, but then they never did a wide shot».

Klippet har så langt blitt sett av over 700 000. 

- Tror hun tar spøken 27 år gamle Fitzpatrick, som er selverklært «musikal-nerd», forteller nå at hun er stor fan av Hathaways innsats som Fantine, og håper at stjerna vinner Oscar for rollen.

- Jeg syns hun gjorde en fantastisk jobb. Faktisk så gråt jeg gjennom hele sangen hennes. Jeg tror ingen stiller spørsmål rundt hennes talent eller hva hun var villig til å gjøre for den rollen, sier hun til Hollywood Reporter.

Og også Fitzpatrick høster ros for sin innsats i parodien - både for sin gode etterlikning av Hathaway og for sin klokkeklare stemme.

- Manageren min har fått en del kule telefoner. Jeg bare spøkte med ham på forhånd da jeg sa at jeg kom til å få hundrevis av auditioner ettter dette. Det er en gave som setter meg foran så mange andre i køen så fort.

OSCAR-NOMINERT: Hathaway har allerede blitt belønnet med en rekke anerkjennende priser for sin rolle som Fantine i «Les Misérables». Om tre uker kan hun også vinne Oscar. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB Scanpix
OSCAR-NOMINERT: Hathaway har allerede blitt belønnet med en rekke anerkjennende priser for sin rolle som Fantine i «Les Misérables». Om tre uker kan hun også vinne Oscar. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Fitzpatrick håper nå at også Hathaway liker parodien.

- Det hadde vært veldig kult om hun så den. Det virker som hun har god humor, så jeg tror hun tar spøken.

Oscar-utdelingen går av stabelen søndag 24. februar og skal ledes av skuespiller Emma Stone og komiker og «Family Guy»-skaperen Seth McFarlane.