Her mures det inn en diamant til 100.000 kroner

Den har kunstneren Marianne Heier betalt for selv. Uproblematisk?

Diamant: Foran Dronning Sonja, Anniken Huitfeldt og publikum overrakte Marianne Heier en gave til Bergen Kunsthall ved Einride Torvik, som murte den inn i en luke i veggen. Foto: Stefan Tørner
Diamant: Foran Dronning Sonja, Anniken Huitfeldt og publikum overrakte Marianne Heier en gave til Bergen Kunsthall ved Einride Torvik, som murte den inn i en luke i veggen. Foto: Stefan Tørner Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KUNST: Søket «Marianne Heier + diamant» ga ingen treff så sent som like før gårsdagens åpning. Bergen Kunsthall har lyktes i å holde på årets store festspillhemmelighet.

Først på åpningen ble det kjent hva «Surplus» består av foruten den allerede annonserte installasjonen «Vima», den opphogde tråleren som hviler på plassen utenfor kunsthallen: det andre hovedverket var en åpningsperformance ved navn «Diamant», som skulle etterlate seg et svært så betydningsfullt permanent spor på kunsthallkroppen.

Kunstneren har for egne midler kjøpt en diamant til 100.000 kroner.

Denne ble i går overrakt kunsthallen i gave og er nå murt inn i veggen over hovedinngangen.

I oransje nordsjøuniform gnistret Heier mot kunsthallens blekgrønne vegger i den skarpe sommersola, der hun sto tjoret fast på en avsats over inngangsdøren og fremførte en monolog før overrekkelsen.

Denne døren skulle ingen inn i dag, da årets Festspillutstilling i sin helhet vises utendørs - i offentligheten vi deler. Heier bedriver nettopp en kunstpraksis der strukturer dras ut i lyset så vi bedre sammen kan se og diskutere dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer