Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Bond 25»

Her ødelegger BMW-treffet for James Bond

- «Burningen» er gjort på indrefileten av veistrekket, sier linjeprodusent om dekkmerkene som kom i løpet av helgen.

PROBLEMER: Lørdag herjet en rekke biler fra et stort BMW-treff arrangert i Møre og Romsdal fram og tilbake på Atlanterhavsveien. Det kan gi utfordringer for Bond-produksjonen som starter i området denne uka. Video: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AVERØY/ATLANTERHAVSVEIEN (Dagbladet): Lørdag herjet en rekke biler fra Norges største BMW-treff, arrangert årlig i Møre og Romsdal, fram og tilbake på Atlanterhavsveien. Resultatet av kolonnekjøringen til bilentusiastene resulterte i lange strekk med svarte merker etter svidde bildekk.

Dagbladet var i området i det aktuelle tidsrommet, og var vitne til råkjøring og hørte at det hvinte fra spinnende bildekk langs det kjente veistrekket som ligger mellom Molde og Kristiansund. I etterkant er klipp fra biltreffet publisert på YouTube. Dokumentasjon publisert på Instagram er slettet mens Dagbladet har jobbet med denne saken.

Se video av BMW-kolonnen øverst i artikkelen.

Får det ikke vekk

Dekkmerkene er en stor strek i regninga for den internasjonale Hollywood-produksjonen i området. Atlanterhavsveien stenges store deler av døgnet denne uka for å skyte viktige bilscener til neste «James Bond»-film med helikopter. Merkene strekker seg over flere kilometer og er ikke borte idet Dagbladet kjører strekningen grytidlig onsdag morgen.

- Vi har ikke annet valg enn å filme, sier linjeprodusent Per Henry Borch i produksjonsselskapet True North, som tilrettelegger innspillingen i Norge.

OPPGITT: Per Henry Borch. Her fra filminnspilling på Sæbø på Sunnmøre forrige uke. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
OPPGITT: Per Henry Borch. Her fra filminnspilling på Sæbø på Sunnmøre forrige uke. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Den svidde gummien etter BMW-treffet er blitt en hodepine for den britiske produksjonen. Borch sier at de har engasjert mannskap for å forsøke og fjerne merkene, uten hell.

Gummien kan dermed ende med å forstyrre det visuelle uttrykket i planlagte filmsekvenser med ren, tom og bar vei. Ifølge søknaden sendt fra selskapet Nord Helikopter til Luftfartstilsynet, vil filmhelikopteret fly lavt over Bond-bilene som skal brukes de kommende dagene.

- Vi har forsøkt kostebil og spyling, men det sitter for hardt. Statens vegvesen er informert. Det er vanskelig å si om vi må unngå å filme de stedene og hva som kan gjøres etterpå. Burninga er til og med gjort på indrefileten av veistrekket vi vil bruke i filmen, sier en oppgitt Borch til Dagbladet.

- En hodepine

Han henviser til dekkmerkene som nå preger den godt kjente Storseisundbrua.

DEKKMERKER: De første merkene starter på fastlandet. Her er vestsiden av Storseisundbrua. Foto: Christian Roth Christiansen / Dagbladet
DEKKMERKER: De første merkene starter på fastlandet. Her er vestsiden av Storseisundbrua. Foto: Christian Roth Christiansen / Dagbladet Vis mer
SVIDD GUMMI: Rett øst for Storseisundbrua. Merkene fortsetter helt til Geitøya. Foto: Christian Roth Cristensen / Dagbladet
SVIDD GUMMI: Rett øst for Storseisundbrua. Merkene fortsetter helt til Geitøya. Foto: Christian Roth Cristensen / Dagbladet Vis mer

- Jeg skulle sett at vi hadde så urørt lokasjon som mulig når vi kommer hit for å filme en nasjonal turistveg og spektakulære bruformasjoner. Det legges masse krutt i dette, og merkene er en ekstra hodepine for oss, som igjen kan ende med å sette visuelle begrensninger for filmingen de neste dagene, sier han.

Seksjonssjef i Statens vegvesen, Lisbeth Smørholm, bekrefter at de er klar over de ferske merkene.

- Situasjonen er svært uheldig. Vi har satt filmselskapet i kontakt med vår driftssentral for å se om vi kan bistå. Oppførselen er beklagelig og bør ikke foregå på offentlig vei, men på lukket bane, sier hun.

- Dumt

Dagbladet har vært i kontakt med mannen som filmet kolonnen svi gummi langs Atlanterhavsveien.

- Jeg skjønner at dette ikke falt i god jord hos enkelte, og har nå slettet filmen. Vi ønsker ikke en negativ omtale av verken dem som arrangerer treffet eller involverte bilklubber, sier han, og fortsetter:

- Vi har forstått at dette ikke er heldig med tanke på Bond-innspillingen. Vi visste dessverre ikke om den, og synes så klart at det er dumt at dette kan ødelegge for filmen. Hadde vi visst om den hadde ingen holdt på sånn, det tror jeg nok gjelder alle som kjørte strekket, sier han.

Ifølge mannen var det mellom 200 og 500 BMWer som kjørte i kolonnen over Atlanterhavsveien lørdag. Dette er en årlig tradisjon i forbindelse med treffet som arrangeres et stykke unna, blir Dagbladet fortalt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!