Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her omringes Kygos mamma av elleville fans før gigakonsert i New York

Det norske stjerneskuddet spilt for nærmere 50 000 publikummere i USA denne uka.

BLODFANS: Kygos mor Kjersti Gjerde ble omringet av malaysiske ungdommer før sønnens konsert i New York torsdag. Foto: Privat
BLODFANS: Kygos mor Kjersti Gjerde ble omringet av malaysiske ungdommer før sønnens konsert i New York torsdag. Foto: Privat Vis mer

(Dagbladet): Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo, avrundet lørdag sin første soloturné i USA.

På turneen har han spilt i storbyer som San Fransisco, Toronto og Chicago, men ifølge 24-åringen var høydepunktet torsdagens utsolgte konsert i New York.

13 000 elleville fans så bergenseren spille i Barclays Center i Brooklyn, som blir ansett som en av de mest prestisjefylte konsertscenene i USA.

18 000 PUBLIKUMMERE: Slik så det ut da Kygo (innfelt) spilte i Barclays Center i New York torsdag. Publikum fikk utdelt egne armbånd, som lyste i takt med musikken. Foto: Olav Stubberud / NTB Scanpix
18 000 PUBLIKUMMERE: Slik så det ut da Kygo (innfelt) spilte i Barclays Center i New York torsdag. Publikum fikk utdelt egne armbånd, som lyste i takt med musikken. Foto: Olav Stubberud / NTB Scanpix Vis mer

- Det var utrolig kult å stå på scenen på Barclays Center. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få oppleve dette, skriver Kygo i en e-post til Dagbladet via sin stefar og manager Jan M. Bjordal.

Reiste 3000 mil
Både Bjordal og Kygos mor Kjersti Gjerde har tatt turen til USA for å følge 24-åringen på turneen.

I New York kom de i kontakt med flere Kygo-fans før konserten.

Den mest ihuga gruppa kom fra Malaysia og hadde reist i ens ærend fra Asia for å se EDM-artisten spille.

- De var blodfans og kjøpte Kygo-capser og gledet seg stort til konserten. Etter hvert fortalte vi at vi var mor og stefar til Kygo til stor iver og glede. Alle ville ha bilde med oss og de fortalte at de hadde reist 30 000 kilometer bare for å høre Kygo i Barclays Center, skriver Bjordal.
 
Shaggy overrasket publikum Underveis i konserten overrasket Kygo publikum med 90-tallshelten Shaggy, og sammen fremførte de versjoner av superhitene «Mr. Bombastic» og «It Wasn't Me».

Wow thank you NYC!! Biggest headline show I've ever done, and it was amazing?? (? @olav)

A photo posted by Kygo (@kygomusic) on


Men Shaggy er langt fra den eneste artisten bergenseren har dratt opp på scenen den siste tida.

Danske Mø var også å se på scenen i Barclays Center torsdag, mens Kygo fikk selskap av Nico & Vinz under turneens første konsert i San Francisco.

På turnéavslutningen i Chigaco opptrådte rnb-stjerna R. Kelly sammen med den norske 24-åringen.


Mens 13 000 fans stilte opp i Barclays Center var det henholdsvis 17 000, 5500 og 11 500 publikummere som så Kygo opptre i San Francisco, Toronto og Chicago.

Manglende listesuksess Men på tross av utsolgte konserter og flere tv-opptredener, blant annet hos Ellen DeGeneres, har topplasseringene på den prestisjefylte Billboard-lista foreløpig latt vente på seg for bergenseren.

Singelen «Firestone» er Gørvell-Dahlls best plasserte låt hittil, men den nådde «kun» 92.-plass på den amerikanske singellista.

Kygo ble nylig nominert til fire Spellemannpriser, blant annet i kategoriene «Årets låt» og «Årets nykommer».

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media