Du leser nå Dagbladet Pluss

Her oppfyller Arnold Tesla-Elons drøm

Drømmen om å omskape andre planeter til en ny jord er gammel, og blir ikke mindre aktuell av at vi allerede er i gang med å omskape vår egen planet.

TOTAL FORVANDLING: I filmen 'Total Recall' endrer Arnold Schwarzenegger miljøet på Mars. Bilde fra filmen. Foto: NTB Scanpix
TOTAL FORVANDLING: I filmen 'Total Recall' endrer Arnold Schwarzenegger miljøet på Mars. Bilde fra filmen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Siden menneskene først ble klare over at lysprikkene på nattehimmelen var kloder som vår egen, har det eksistert drømmere blant oss som har lekt med tanken på å besøke dem. En av de første som beskrev en slik reise var astronomen Johannes Kepler, som også var den første som tenkte seg at planetene beveget seg i ellipser.

I Keplers Somnium (1634), ofte beskrevet som verdens første science fiction-roman, reiser hovedpersonene til Månen. Kepler løste dette ved hjelp av magi, mens Jules Verne noen hundre år senere valgte en teknologisk løsning i form av en enorm kanon plassert nær dagens Cape Canaveral. Begge har blitt fulgt av et utall forfattere og filmskapere, med The Martian (2015) som foreløpig siste representant.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.