Her øver Jacko til London-konsertene

Ble filmet med topp kamerautstyr.

DET VAR DET: «THIS IS IT» står det bak ryggen til Michael Jackson der han øver i Staples Center 23. juni. Det skulle virkelig holde stikk. Foto: AP Photo/Kevin Mazur, AEG/Getty Images/Scanpix
DET VAR DET: «THIS IS IT» står det bak ryggen til Michael Jackson der han øver i Staples Center 23. juni. Det skulle virkelig holde stikk. Foto: AP Photo/Kevin Mazur, AEG/Getty Images/ScanpixVis mer

Det hevder en rekke amerikanske og britiske medier. Kvelden før han fikk hjertestans og døde, gjennomførte Michael Jackson en tre timer lang øving med dans, sang og testing av sceneeffekter i Staples Center.

– Magien var tilbake, fastslår avisa USA Today, som har snakket med flere kilder som overvar øvingen.

Johnny Caswell fulgte Jackson tidligere i vår, som medeier av Jacksons forrige øvingslokale i Burbank, California.

– Han prøvde å strukturere det største, mest spektakulære liveshowet man noen gang har sett – og han lyktes, sier Caswell, som hevder Jackson vokste seg for stor, og derfor flyttet til Staples Center de siste ukene.

– Hele arrangementet var så fordømt stort, det var derfor de måtte utsette konsertstarten, sier Caswell til USA Today.

Planla utgivelser
Rapportene står i kontrast til de mange påstandene om at 50-årige Jackson var skrøpelig og uten sangstemme. Det gjør de ferske bildene også. De er tatt av Kevin Mazur, som har fulgt Jackson gjennom kameralinsa i en årrekke, to dager før Jackson døde. Han var ikke alene om å forevige popkongens siste sanger:

Ifølge blant annet den engelske avisa The Independent ble øvingen i Los Angeles sist onsdag filmet av HD-kameraer montert i en rekke posisjoner på arenaen.

SISTE ØVING: Her øver Michael Jackson for siste gang i Los Angeles 23. juni. To dager seinere døde han. Foto: AP Photo/Kevin Mazur, AEG/Getty Images/Scanpix
SISTE ØVING: Her øver Michael Jackson for siste gang i Los Angeles 23. juni. To dager seinere døde han. Foto: AP Photo/Kevin Mazur, AEG/Getty Images/Scanpix Vis mer

Konsertarrangøren AEG Live hadde planer om å utgi både ett livealbum og en dvd-/Blu-ray-plate i etterkant av de 50 London-konsertene. Filmingen fra øvingene skulle inngå her.

Kan veie opp
Flere aviser har fortalt at det virkelig var en slagerparade Jackson dro igjennom foran de få tilhørerne i Staples Center i løpet av sitt livs siste kveld:

«Bad», «Beat It», «Billie Jean», «Black or White», «Don’t Stop til You Get Enough», «Man in the Mirror», «Thriller», «Wanna Be Startin’ Something» og «We Are The World» skal alle ha blitt framført.

Musikkmagasinet Billboard melder på sine nettsider at AEG har sikret seg totalt 100 øvingstimer på film.

Hvis det stemmer, og med tanke på de økonomiske problemene som både konsertarrangøren og Jacksons etterlatte er belemret med, er det bare å begynne å glede seg til en fersk Jacko-utgivelse.

Hvor mye inntekter sånt kan generere, er selvsagt vanskelig å si: Det avhenger av tidspunkt for utgivelsen, kvaliteten på den, og ikke minst prisen.

Men de siste dagers Jackson-tall fra platesalg tyder på en enorm etterspørsel over hele verden. Hollywood-nettstedet The Wrap tror inntektene fra en nyinnspilt DVD- og albumproduksjon kan innbringe «flere millioner – kanskje flere titalls millioner – dollar» til arrangøren AEG Live. Det trenger firmaet, som investerte 30 millioner dollar i en konsertserie som aldri ble noe av.

Foto: AP Photo/Kevin Mazur, AEG/Getty Images/Scanpix
Foto: AP Photo/Kevin Mazur, AEG/Getty Images/Scanpix Vis mer