Her overfører Snåsamannen «kraften» til Sandemo

Det første møtet mellom de to kollegene i overnaturlighet endte med et forsøk på fjernhelbredelse av en kreftsyk.

OVERFØRER: Snåsamannen berører Sandemo, slik at Sandemo igjen kan berøre en kreftsyk gjennom 14 år. Målet er at den kreftsyke skal bli frisk. Foto: Scanpix
OVERFØRER: Snåsamannen berører Sandemo, slik at Sandemo igjen kan berøre en kreftsyk gjennom 14 år. Målet er at den kreftsyke skal bli frisk. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): To spesielle mennesker møtte hverandre for første gang i Spikersuppa under Oslo bokfestival i dag.

Joralf Gjerstad, som det påstås har helbredet 50 000 mennesker, og Margit Sandemo, som mener hun er synsk, samtalte om sine liv, med hundrevis av tilhørere som flere ganger brøt ut i spontan applaus.

Mot slutten av samtalen om dødsriket, gjenferd, profetier og helbredelser, spurte Sandemo Snåsamannen om han kunne hjelpe en venn av henne i Sverige som har hatt kreft i 14 år.

- Kan du sende «kraften» gjennom meg, så han blir frisk, spurte Sandemo.

- Det prøver vi, sa Snåsamannen, og tok Sandemo i hånda.

- Liker deg godt For et par uker siden sa Sandemo til Dagbladet at hun håpte Gjerstad kunne hjelpe henne å få tilbake evnene til å se gjenferd, nisser, underjordiske vesener - og ikke minst skytsengelen hun ikke har sett på 15 år.

Men da Dagbladet møtte henne i dag avviste hun dette.

- Det er bare tull at Joralf skal hjelpe meg å finne tilbake til skytsengelen min. Han er der, men jeg ser ham bare ikke, sier Sandemo, og legger til at hun håper Snåsamannen ikke ser på henne som en sjarlatan.

BA OM HELBREDELSE: Margit Sandemo ba om helbredelse for en venn i Sverige, men hun ba ikke Gjerstad om hjelp til å se skytsengelen sin. Foto: Jørgen Gilbrant
BA OM HELBREDELSE: Margit Sandemo ba om helbredelse for en venn i Sverige, men hun ba ikke Gjerstad om hjelp til å se skytsengelen sin. Foto: Jørgen Gilbrant Vis mer

Det gjør han neppe, for flere ganger under møtet mellom de to uttrykte Gjerstad sin beundring for sin «kollega».

- Du er ærlig, oppriktig og grei. Jeg liker deg veldig godt, sa blant annet Gjerstad til Sandemo, selv om de to var uenige om dødsriket.

Diskusjon om dødsriket Sandemo tok nemlig ordet og sa uoppfordret at de døde bør få være i fred og at det er feil å forstyrre dem. Åpenbart etter å ha fulgt debatten den siste uka i etterkant av prinsesse Märthas utsagn om at hun kan ta kontakt med de døde.

- Man lever fra fødsel til død. Dødsriket kommer ingen inn i uansett, sa Gjerstad, men fikk følgende svar fra Sandemo:

- Det er noen døde som ikke kommer over i dødsriket, de er gjenferd og dem kan man ha kontakt med.

- Det vet jeg ingenting om! svarte så Gjerstad.

Så var diskusjonen om dødsriket over, og alle hadde blitt litt klokere.

- Bruk egne evner! Snåsamannen ble stilt flere spørsmål om livet sitt, men på et tidspunkt henvendte han seg til publikum med en oppfordring.

- Dere som står her må arbeide med deres egne evner. Mange som er her nå har hatt opplevelser som harmoniserer med det vi opplever av overnaturlige ting. Det må dere gjøre noe med og utvikle, for det hører med til skapelsen, sa Gjerstad til mange dype sukk og stor applaus fra de frammøtte.

FØLG OSS PÅ TWITTER!

twitter.com/dbnolitteratur

Sandemo fortalte så om et eksperiment der hun så gud. Hun lå i seks timer og så tilslutt «et øye som ikke var et øye, som sendte lys ned til alle menneskene på jorda». Da avbrøt hun eksperimentet, fordi ingen mennesker skal se noe slikt, fortalte forfatteren.

Sandemo fortalte også om nær-døden-opplevelser der hun gikk igjennom «en tunnel» der lyset på den andre siden var kjærlighet og bare godhet.

Disse tunnelene knytter liv sammen, kunne Sandemo opplyse om. Hun bruker dem blant annet når hun reiser tilbake til tidligere liv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer