PRØVER Å REDDE UT KUNST: Her prøver brannmannskaper å redde ut kunstsamling i brannruinene. Foto: Joachim Baardsen/Dagbladet
PRØVER Å REDDE UT KUNST: Her prøver brannmannskaper å redde ut kunstsamling i brannruinene. Foto: Joachim Baardsen/DagbladetVis mer

Her prøver de å redde verdifull kunstsamling i brannruinene

Stavanger-kunstner Terry Nilssen-Love frykter at hele livsverket har gått opp i flammer.

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): - Det er helt jævlig å se. Ut ifra bildene jeg ser på nettavisene tyder det på at det er lite jeg har igjen, sier kunstneren Terry Nilssen-Love på telefon fra Portugal til Dagbladet.

Han har et atelier i Stavanger, og ut fra nettavisene de siste timene frykter han for at store deler av livsverket hans er gått tapt i flammene.

- Brannen er i hovedsak i andre etasje, og jeg har atelier i første etasje. Men uansett pumpes det store mengder vann inn, så jeg er redd alt er tapt i enten flammene eller av vannet, sier Nilssen-Love.

Brannvesenet i Stavanger jobber nå med å få ut kunsten.

- Jeg har fått opplyst at det er kunst av store verdier i første etasje, men det er fare for at konstruksjonen kan ramle i hodene på oss. Vi prøver å rive ned veggen for å komme inn kunsten, og har hentet inn en gravemaskinen, sier fagleder Ståle Fjellberg til Dagbladet.

 - Sjokk Kunstneren har hus og atelier i Portugal, hvor han nå arbeider. Da han ble oppringt av en kamerat og fortalt om brannen forsøkte han å booke om billettene hjem, men det var ledig først torsdag kveld.

Han mener uansett han ikke hadde fått gjort mye fra eller til hvor han hadde vært.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg hadde vært like maktesløs i Stavanger som jeg er her, sier han.

- Da jeg ble oppringt sa jeg «kødder du?» Da han svarte «nei» fikk jeg sjokk. Det kommer nok til å synke mer og mer inn, fortsetter han.

- Gruer meg Kunstneren lager både malerier, intasllasjoner og tegninger, og de aller fleste verkene oppbevares i atelieret i Stavanger. Han frykter derfor at store deler av produksjonen hans er gått tapt.

- Jeg har bilder der som går helt tilbake til studietida. Arkivet mitt er der. Det er bare noen få bilder jeg har hjemme, sier Nilssen-Love.

Torsdag er han tilbake i oljebyen og får se brannens herjinger.

- Jeg gruer meg til å det, sier en preget kunstner.

- SJOKK:   Kunstneren Terry Nilssen-Love var i Portugal da han ble oppringt med beskjed om at atelieret hans stod i flammer. Han forteller at det var som å få sjokk. Foto: Emile Ashley / www.terrynilssen-love.com / Bildet er gjengitt med godkjennelse fra kunstneren
- SJOKK: Kunstneren Terry Nilssen-Love var i Portugal da han ble oppringt med beskjed om at atelieret hans stod i flammer. Han forteller at det var som å få sjokk. Foto: Emile Ashley / www.terrynilssen-love.com / Bildet er gjengitt med godkjennelse fra kunstneren Vis mer