PRØVER Å REDDE UT KUNST: Her prøver brannmannskaper å redde ut kunstsamling i brannruinene. Foto: Joachim Baardsen/Dagbladet
PRØVER Å REDDE UT KUNST: Her prøver brannmannskaper å redde ut kunstsamling i brannruinene. Foto: Joachim Baardsen/DagbladetVis mer

Her prøver de å redde verdifull kunstsamling i brannruinene

Stavanger-kunstner Terry Nilssen-Love frykter at hele livsverket har gått opp i flammer.

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): - Det er helt jævlig å se. Ut ifra bildene jeg ser på nettavisene tyder det på at det er lite jeg har igjen, sier kunstneren Terry Nilssen-Love på telefon fra Portugal til Dagbladet.

Han har et atelier i Stavanger, og ut fra nettavisene de siste timene frykter han for at store deler av livsverket hans er gått tapt i flammene.

- Brannen er i hovedsak i andre etasje, og jeg har atelier i første etasje. Men uansett pumpes det store mengder vann inn, så jeg er redd alt er tapt i enten flammene eller av vannet, sier Nilssen-Love.

Brannvesenet i Stavanger jobber nå med å få ut kunsten.

- Jeg har fått opplyst at det er kunst av store verdier i første etasje, men det er fare for at konstruksjonen kan ramle i hodene på oss. Vi prøver å rive ned veggen for å komme inn kunsten, og har hentet inn en gravemaskinen, sier fagleder Ståle Fjellberg til Dagbladet.

 - Sjokk Kunstneren har hus og atelier i Portugal, hvor han nå arbeider. Da han ble oppringt av en kamerat og fortalt om brannen forsøkte han å booke om billettene hjem, men det var ledig først torsdag kveld.

Han mener uansett han ikke hadde fått gjort mye fra eller til hvor han hadde vært.

- Jeg hadde vært like maktesløs i Stavanger som jeg er her, sier han.

- Da jeg ble oppringt sa jeg «kødder du?» Da han svarte «nei» fikk jeg sjokk. Det kommer nok til å synke mer og mer inn, fortsetter han.

- Gruer meg Kunstneren lager både malerier, intasllasjoner og tegninger, og de aller fleste verkene oppbevares i atelieret i Stavanger. Han frykter derfor at store deler av produksjonen hans er gått tapt.

- Jeg har bilder der som går helt tilbake til studietida. Arkivet mitt er der. Det er bare noen få bilder jeg har hjemme, sier Nilssen-Love.

Torsdag er han tilbake i oljebyen og får se brannens herjinger.

- Jeg gruer meg til å det, sier en preget kunstner.

- SJOKK:   Kunstneren Terry Nilssen-Love var i Portugal da han ble oppringt med beskjed om at atelieret hans stod i flammer. Han forteller at det var som å få sjokk. Foto: Emile Ashley / www.terrynilssen-love.com / Bildet er gjengitt med godkjennelse fra kunstneren
- SJOKK: Kunstneren Terry Nilssen-Love var i Portugal da han ble oppringt med beskjed om at atelieret hans stod i flammer. Han forteller at det var som å få sjokk. Foto: Emile Ashley / www.terrynilssen-love.com / Bildet er gjengitt med godkjennelse fra kunstneren Vis mer