Her prøver Edith (3) å ligge med en zombiearm

- Det var et sånt unikt øyeblikk. Hun hadde løpetid, sier sjefen ved Det andre teateret.

(Dagbladet): Nils Petter Mørland, sjef for improvisasjonsteateret Det andre teateret, visste at han hadde en internett-hit på hånda da han tok opp mobilen og filmet hunden Ediths (3) sexlek med en zombiearm.

- Før internett kom ville det bare vært en halvmorsom historie, men nå skjønte jeg med en gang at det var et «YouTube moment», det var et sånt unikt øyeblikk. Groteske ting har fått en allmenn appell, det finnes ingen aldersgrense for å se ei bikkje som prøver å ligge med en zombiearm, sier teatersjef Mørland.

Det Mørland tenker på med et «YouTube moment» er naturligvis fotoselskapet Kodaks legendariske slagord om å fange et «Kodak moment» på gammeldags filmrull.

Er du under 20 år: I gamledager hadde fotokameraer noe som man kalte film, og man kunne ikke se hva man hadde klart å ta bilde av før flere dager etterpå. Først måtte man nemlig framkalle filmen og da kom bildene tilbake på et spesielt papir.

- Løpetid I internettalderen er ikke bare Kodak på vei mot konkurs på grunn av digital konkurranse, hverdagens små øyeblikk blir ikke lenger tatt bilde av, de blir filmet.

HUSHUND: Edith storkoser seg på Det andre teateret.
HUSHUND: Edith storkoser seg på Det andre teateret. Vis mer

Teatersjef Mørland forteller at hunnen Edith, som er husvarm på Det andre teateret siden matmor jobber der, lenge har hatt et godt øye til en zombiearm. En rekvisitt som brukes under forestillingene på teateret.

- Edith er rett og slett en hushund med fast vannbolle og matkrok på teateret. Ethvert allright teater bør ha sin egen hushund. Edith er veldig pussig og det er ikke helt tilfeldig at hun kastet seg over zombiearmen og gøyv løs. Hun hadde nettopp fått løpetiden sin, sier en lattermild Mørland.

- Perfekt reklame Det andre teateret er Norges yngste teater og startet i fjor høst. Det er en alternativ scene på Torshov i Oslo, som uten offentlig støtte har klart å etablere seg og blitt en publikumssuksess.

- Vi er et teater som i all hovedsak driver med improvisasjon og teatersport. Det alternative Teater-Oslo har fått sitt hjem hos oss og vi har forestillinger nesten hver kveld, sier Mørland.

For et teater som ikke er et år gammelt en gang og som trenger all oppmerksomhet de kan få i konkurransen om kresne Oslo-borgeres fritid, er hunden Edits YouTube-prestasjoner kjærkommen PR.

LØPETID: Teatersjef Nils Petter Mørland mener forklaringen på Edits oppførsel er at hun har løpetid.
LØPETID: Teatersjef Nils Petter Mørland mener forklaringen på Edits oppførsel er at hun har løpetid. Vis mer

- Jeg hadde aldri trodd at videoen skulle få så mange treff. Fra nå av skal vi leie inn en gjeng hunder en helg og la dem holde på, i stedet for vanlig reklame. Dette er den perfekte reklamen for oss, sier Mørland.