Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her rapper avdøde 2Pac sammen med Snoop Dogg

Ble drept med kaldt blod i 1996, var på scenen i går.

IKKE I LEVENDE LIVE: Rapperen 2Pac dukket natt til mandag opp i hologramform på scenen under Coachella-festivalen sammen med Snoop Dogg. MMS-Foto: Kristian Andreassen
IKKE I LEVENDE LIVE: Rapperen 2Pac dukket natt til mandag opp i hologramform på scenen under Coachella-festivalen sammen med Snoop Dogg. MMS-Foto: Kristian Andreassen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er uvisst om dette blir en trend i framtida - at konsertgjengere skal kunne gjenoppleve musikere som Kurt Cobain, John Lennon eller Amy Winehouse på scenen igjen.

Men under helgas Coachella-festival i ørkenen i California ble i alle fall en musikalsk legende, rapperen Tupac Shakur, «bragt til live» i hologramform for å ta del i konserten til rapkollega Snoop Dogg.

Holo-2Pac Det var altså bare et hologram, men ifølge MTV var det som om man så ham på scenen i levende live. Ifølge LA Weekly Music skal flere av publikummerne unngått å få med seg at det ikke var den ekte rapstjerna som sto på scenen.

Stuntet ble gjennomført under låtene «Hail Mary» og «2 of Amerika'z Most Wanted».  

Tupac Shakur var en av verdens mest populære rappere på begynnelsen og midten av nittitallet og har solgt over 75 millioner album.

Etter å ha vært i konflikt med et medlem i gjengen Crips tidligere på kvelden, ble Tupac Shakur skutt og drept med fire skudd i Las Vegas den 7. september 1996. Hvem som egentlig skjøt rapperen har til den dag i dag gjenstand for mange spekulasjoner, uten at drapsmannen er kjent.

Stjernelag Det var imidlertid ikke bare hologrammet til 2Pac som stakk innom festivalscenen natt til mandag.

Snoop Dogg hadde fått med seg et stjernelag av gjesteartister, bestående av blant annet Dr. Dre, Eminem, 50 Cent, Wiz Khalifa og Warren G.

Disse av kjøtt og blod, ikke gjennom avanserte tredimensjonale bilder.

I tillegg til Snoop Dogg og resten av rapgjengen hans, spilte også band som Radiohead, Pulp, Refused, The Shins og Bon Iver - og flere av dem er aktuelle for norske festivaler seinere i sommer.

RAPLEGENDE: Tupac Shakur ble drept i 1996. Foto: Scanpix
RAPLEGENDE: Tupac Shakur ble drept i 1996. Foto: Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!