Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her så det mørkt ut for «Game of Thrones»-favoritten. Nå gir nytt bilde håp

Fanbilde fra Belfast kan avsløre en av karakterenes skjebne.

USIKKER AVSLUTTNING: Fans har vært usikre på framtiden til noen av karakterene etter den nervepirrende avslutningen av den sjuende sesongen av «Game of Thrones». Ferske bilder Belfast har nå gitt nytt håp til fansen. Video: HBO / Catherine Donnelly Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fans av «Game of Thrones» kan måtte vente helt til 2019 før de får se åttende og siste sesong av den megapopulære HBO-serien.

Etter den svært dramatiske slutten på den sjuende sesongen, har flere fryktet at noen av de mest populære karakterene har avgitt sine siste replikker i Westeros. Nå kan det se ut til at dette ikke er tilfellet.

NB! Røpealarm. Om du ennå ikke har sett siste episode av den sjuende sesongen, bør du snu her.

Nervepirrende sesongavslutning

Tormund Giantsbane (Kristoffer Hivju) har de siste sesongene seilt opp som en av de mest populære karakterene. Den enkle mannen med mye humor og en kompromissløs barskhet har også svært dedikerte fans.

For denne fangruppa kan det ha vært ekstremt smertefullt å se rulleteksten på sesongavslutningen av serien i august. I den siste scenen ser vi at isdragen og Night King knuser deler av muren ved Eastwatch-by-the-sea, hvor Hivjus karakter befinner seg.

Vi ser muren rase og folk falle i døden, men vi får ikke svar på om Tormund og hans nye kompis Beric Dondarrion (Richard Dormer) overlever der de befinner seg på toppen.

Se et klipp fra scenen i videoen øverst i saken.

Hivju selv uttalte i september at han ikke kunne si noe fra eller til. På spørsmål fra Hollywood Reporter om hvorvidt han kommer til å være med videre, svarer han slik:

- Jeg vet ikke. Jeg vet faktisk ikke.

Han spekulerte likevel i Tormunds sjanse for å overleve fallet:

- Realistisk sett, hvis du er på toppen av en isvegg og den er mange hundre meter høy … Jeg drev med klatring da jeg var yngre, og det fallet, jeg må si at det ser ikke bra ut. Det ser virkelig ikke bra ut.

Nytt håp

Nå er det likevel håp for Tormund og Hivju. I Belfast, hvor største delen av «Game of Thrones» spilles inn, er de nå i gang med gjennomlesning av manuset til serieavslutningen, skriver Metro. Flere av de sentrale skuespillerne er observert på flyplassen og i andre steder den nordirske hovedstaden denne uka.

Blant dem er selveste Kristoffer Hivju, en mann det er vanskelig å ikke legge merke til. En fan fikk knipset et bilde av den skjeggete mannen og flere av hans medspillere på et hotell i Belfast.

OVERLEVER HAN?: Kristoffer Hivju ble mandag observert i Belfast sammen med flere andre «Game of Thrones»-skuespillere. Foto med tillatelse fra @ketel_cat / Instagram
OVERLEVER HAN?: Kristoffer Hivju ble mandag observert i Belfast sammen med flere andre «Game of Thrones»-skuespillere. Foto med tillatelse fra @ketel_cat / Instagram Vis mer

- Jeg ble veldig glad for å se Hivju, sier fotograf Catherine Donnelly til Dagbladet.

Det kan altså tyde på at Hivju dukker opp igjen i Westeros, i hvert fall i én scene til.

Da Dagbladet møtte nordmannen på den norske festpremieren av den sjuende sesongen ville ikke Hivju svare på om han hadde fått tillatelse av produksjonen til å endre på utseende sitt etter innspillingen av sesongen, noe som kunne avsløre om han var ferdig på settet.

SELFIE: Catherine Donnelly fikk også tatt en selfie med Sam Tarly (John Bradley-West). Foto: @ketel_cat / Instagram
SELFIE: Catherine Donnelly fikk også tatt en selfie med Sam Tarly (John Bradley-West). Foto: @ketel_cat / Instagram Vis mer

- Hvorfor skulle jeg ville det, svarte han da.

I Dagbladets Marie Kleves recap av den siste, dramatiske episoden, øynes det også håp for Dormers karakter Beric.

- Det må da være en større grunn til at Beric har blitt gjenopplivet så mange ganger? Vi får satse på at de har klart seg i sikkerhet i den delen av muren som fortsatt står, skriver hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!