Julekalendere 2019

Her ser du årets julekalendere

Vi gir deg oversikten over hvilke julekalendere du kan se i år, og hvor du ser dem.

TILBAKE: «Snøfall» sendes i år for andre gang på NRK. Dette er én av mange julekalendere som sendes nå i desember. Foto: Odd Reinhard Nicolaisen og Øyvind Veberg / NRK
TILBAKE: «Snøfall» sendes i år for andre gang på NRK. Dette er én av mange julekalendere som sendes nå i desember. Foto: Odd Reinhard Nicolaisen og Øyvind Veberg / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

1. desember ruller de første episodene av årets julekalendere ut på norske skjermer. I år som i fjor har seerne et hav av alternativer, både på lineær TV og diverse strømmetjenester. Her har du oversikten, kanal for kanal.

NRK

NRK1 og NRK Super vil man i år få et gjensyn med «Snøfall», som ble sendt for første gang i 2016. I denne historien møter vi foreldreløse Selma som drømmer om å få sin egen familie. Eventyr venter når hun finner fram til Snøfall, en helt annen verden enn hennes egen.

På NRK Super vil «Snøfall» bli etterfulgt av den svenske julekalenderen «Emblas saga». Emblas familie trues med å bli kastet ut hjemmefra. En merkelig vitenskapsmann tror han kan hjelpe, og sier han har et kart til nissens rike.

De ovennevnte vil også kunne strømmes på NRK TV, sammen med «Julekongen», «Jul i Svingen», «Pakten», «Jakten på tidskrystallen», «Theo og den magiske talisman», «Tidsreisen», «Fantorangens jul» og «Øisteins juleblyant».

40 ÅR: Jul i Skomakergata ble sendt for første gang i 1979, og er fortsatt tilgjengelig i NRK TV. Foto: NRK
40 ÅR: Jul i Skomakergata ble sendt for første gang i 1979, og er fortsatt tilgjengelig i NRK TV. Foto: NRK Vis mer

For den nostalgiske vil også både «Jul i Skomakergata», «Amalies jul», «Teodors julekalender» og «Vertshuset den gylne hane» være tilgjengelige.

«Jul på Månetoppen» og «Jul i Blåfjell» forblir utilgjengelige. De ble sendt på TV for siste gang i henholdsvis 2014 og 2011, fordi NRK mente de var utdatert i fortellermåte og kvalitet. I 2017 ble de populære julekalenderne også fjernet fra nett-TV.

- Dessverre er det slik at julekalenderne sendt i perioden etter 1997 har avtaler som gjør at vi ikke legger dem ut på NRK TV på nett, sa plansjef for TV i NRK, Elisabeth Mjøs, til Dagbladet i 2017.

TV 2 og TV2 Sumo

Wenche Andersen skal nå, etter 25 år på skjermen, få sin egen julekalender på TV 2. I «Wenches julekalender» skal TV-kokken ta for seg blant annet ribbesvor, julebakst og spiselige julegaver.

For barna vises «Tinkas Juleeventyr». De unge nissene skal få overrakt amuletten som symboliserer overgangen fra barn til voksen nisse. Når Tinka sin amulett ikke skifter farge lurer hun på hva som er galt med henne.

TV2 Zebra vil man kunne se klassikeren «The Julekalender», og «Julefergå», historien om den spesielle ferja «MF Svelå». Alle programmene vil også være tilgjengelige på TV2 Sumo.

EN GAMMEL SLAGER: «The Julekalender» ble sendt på TV 2 for første gang i 1994. Video: TV 2 Vis mer

Discovery

TVNorge har i år premiere på den andre sesongen av humorserien «Jul i Blodfjell 2». Svein og Nanna Soot må tilbake for å redde jula i Blodfjell. De blir denne gangen hentet inn for å løse en forsvinningssak for bygdas rike familie. Det vil i tillegg være mulighet for et gjensyn med «Asbjørns julekalender». De er begge tilgjengelige på Dplay.

«Juleølkalenderen» er tilbake med ny sesong på MAX - denne gangen med Rikke Isaksen, Niklas Baarli og Fridtjof Nilsen. Vil du se fjorårets sesong er den også tilgjengelig på Dplay, sammen med sesong 1 av «Jul i Blodfjell», «Nissene på låven» og «Nissene over skog og hei».

Viaplay

I sesong 3 av «Det store eksperimentet» skal Håvard Lilleheie hjelpe barna Isabel og Emil med å redde jula fra den onde Professor Primus. Det gjør de gjennom å løse naturfaglige og vitenskapelige oppgaver.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer