Jul på TV

Her ser du «Love Actually»

En tradisjon for mange i jula, er også tilbake i år.

JULETRADISJON: Da Dagbladet i 2008 inviterte leserne til å kåre tidenes beste romantiske komedie, gikk «Love Actually» av med en overlegen seier. Gjennom årene har filmen blitt en juletradisjon for mange. Video: UniversalMovies / YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Julefilmen med Hugh Grant og Keira Knightley i hovedrollene er noe mange ser fram til i jula.

I 2018 viste ingen norske TV-kanaler den populære filmen, men i år blir det annerledes. TV 2 viser filmen på lille julaften på hovedkanalen, og deres strømmetjeneste, TV 2 Sumo.

- Dette er en film som har vært en del av juletradisjonene og som mange ønsker å se for å komme i julestemning. Nostalgi og kjærlighet går jo som kjent aldri av moten, skriver kanaldirektør i TV 2, Trygve Rønningen, i en e-post til Dagbladet.

«Love Actually» skal også vises første juledag klokka 21 på TV 3, og på samme tidspunkt 28. desember, bekrefter kommunikasjonsrådgiver i Nordic Entertainment Group, Fredrik Olimb til Dagbladet.

NRK mister rettighetene

«Love Actually» kan også strømmes på Amazon Prime og Viaplay.

TV 2 møter altså konkurranse fra to kjente aktører som viser filmen. Det bekymrer ikke Rønningen nevneverdig.

- Det er ikke uvanlig at flere har rettighetene til å vise eldre filmer. Våre kunder ønsker seg denne filmen, og da er det viktig innhold for oss uavhengig om den er tilgjengelig hos andre eller ei, sier Rønningen.

På den andre siden av TV 2, står altså TV 3 og Viaplay.

- «Love Actually» er blitt ensbetydende med jul for veldig mange nordmenn, og da er det naturlig for oss å putte filmen sammen med en rekke andre julefavoritter på Viaplay, så du kan se Hugh Grant & co. akkurat når det passer for deg, sier Olimb i Nordic Entertainment Group.

NRK har tidligere vist «Love Actually» som en del av en større avtale med NBC Universal. Innkjøpssjef i NRK, Fredrik Luihn, skriver i en e-post til Dagbladet at andre aktører har overtatt avtalen med NBC Universal, som betyr at NRK ikke har rettigheter til å vise «Love Actually» lenger.

DANSER JULA INN: Hugh Grant som dansende statsminister i «Love Actually». Reporter: Marte Nyløkken Helseth Vis mer

«Beste romantiske komedie»

I 2008 kåret Dagbladets lesere «Love Actually» til den beste romantiske komedien gjennom tidene. i Storbritannia er den kåret til britenes favorittjulefilm.

I rollegalleriet møter vi blant andre Hugh Grant, Keira Knightley, Colin Firth, Emma Thompson og Liam Neeson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer