Her sier hun opp på direkten, etter å ha avslørt seg selv som eier bak cannabis-gruppe

- Faen heller, jeg slutter.

(Dagbladet): Nyhetsankeret Charlo Greene skapte hodebry for kollegene sine i KTVA 11 News Alaska søndag kveld.

På direkten rapporterte hun først om den lovlige, medisinske marihuana-gruppa Alaska Cannabis Club, før hun avslørte seg selv som eieren bak gruppa.

Så takket hun for seg på følgende måte: «Faen heller, jeg slutter.»

Kanalen beklager KTVA har i etterkant beklaget opptrinnet:

«Seere, vi beklager dypt den upassende språkbruken til en KTVA-reporter på lufta i kveld. Den ansatte har blitt sagt opp,» heter det i en uttalelse kanalen har lagt ut både på sine Twitter- og Facebook-sider.

TV-kanalen har ikke lagt ut klippet på sine egne nettsider, men Greenes avskjed har blitt fanget opp av en rekke seere, som har lastet opp klippet på nettet.

Mens mange kommenterer stuntet som «morsomt» og «underholdende», er mange også kritiske til måten Greene valgte å si opp på.

«Fullstendig uansvarlig. Hun får aldri jobbe i TV igjen. Og hva var poenget? Så du ønsker å slutte, slutt og ikke få alt til å handle om deg. Hun viste også totalt mangel på respekt overfor kollegene sine,» skriver en på Youtube.

- Jeg er ingen kriminell På Twitter får Greene derimot mye støtte, og mange omtaler henne som sin nye helt:

«Det du gjorde er fantastisk. Du sier hva du mener og brenner for. DU er en av mine helter».

Selv twitrer Greene mandag, og takker for støtten hun har fått, samtidig som hun forsvarer beslutningen sin:

«Å røyke marihuana gjør meg IKKE til en gangster eller en kriminell. Jeg står rett og slett bare opp for våre rettigheter som amerikanere. Takk for all støtten!»

Kjemper for ja-stemmer Greene er blant dem som støtter forslaget om legalisering av marihuana, som skal stemmes over i begynnelsen av november.

KANALEN BEKLAGER BANNINGA: På sine nettsider la KTVA 11 News Alaska ut en unnskyldning for Greenes språkbruk på direkten. Skjermdump: KTVA
KANALEN BEKLAGER BANNINGA: På sine nettsider la KTVA 11 News Alaska ut en unnskyldning for Greenes språkbruk på direkten. Skjermdump: KTVA Vis mer

Dersom Alaska sier ja, vil det bli lovlig for alle over 21 år å besitte opp til 28 gram marihuana og seks planter. Også produksjon og salg av marihuana vil eventuelt bli lovlig.

Tiltaket vil bare gjelde på et statlig nivå, og handlingene vil dermed fortsatt være ulovlig i henhold til føderal lov. Det vil Greene gjøre noe med:

«Dette tiltaket handler ikke bare om marihuana i Alaska. Det handler om å holde prosessen varm også når det kommer til nasjonal legalisering,» skriver hun i et innlegg på sida Indiegogo like etter nyhetssendinga.

Samler inn penger På samme side har hun også startet en kampanje, med mål om å samle inn 5 000 amerikanske dollar, tilsvarende rundt 30 000 norske kroner.

Pengene skal gå til en informasjonskampanje over hele delstaten. I skrivende stund har det allerede blitt samlet inn over 2 700 dollar.

De amerikanske delstatene Colorado og Washington har allerede legalisert bruk av marihuana. Greene vil nå at Alaska skal henge seg på.

«Det er få mennesker her i Alaska, som kjemper for lovlig marihuana, som er like lidenskapelige, profesjonelle og dedikerte som meg. Jeg er den eneste personen i Alaska som har hatt baller nok til å møte urettferdigheten og gjøre noe med det. Mine medsammensvorne i Alaska Cannabis Club er med meg, klare til å kjempe denne overmodne kampen.»

FÅR STØTTE: Charlo Green har fått flere støtteerklæringer på Twitter. Skjermdump: Twitter
FÅR STØTTE: Charlo Green har fått flere støtteerklæringer på Twitter. Skjermdump: Twitter Vis mer