Her sitter hun dopa ned og tror hun går på Hogwarts

Mora fanget alt på film og så ble klippet en netthit. - Det er helt ellevilt, sier Amanda om responsen.

(Dagbladet): Videoen du kan se over har gått som ei kule på nettet i påska. Bare dager etter at den ble lastet opp på Youtube har nesten 1 million seere fått med seg den neddopa tenåringsjenta Amandas fablerier om Hogwarts og lyssabler.

Det var mora hennes som bestemte seg for å filme Amanda i bilen på vei hjem fra tannlegen. Den amerikanske studenten hadde trukket visdomstennene, og var fortsatt ruset av behandlingen hun hadde fått.

I videoen ser vi at Amanda er helt overbevist over at hun går på Hogwarts, skolen som er kjent fra «Harry Potter»-universet, og at noen har kastet en trolldom over henne.

- Jeg husker ikke hvor vi bor. Hogwarts. Jeg er en heks. De har kastet en trolldom over meg, sier hun, før hun hopper til et helt annet univers, nemlig «Star Wars».

- Jeg har lyssabelen min her. Jeg skal få hevn, men vi må ha noe mat først, sier hun.

Videoen er blitt publisert på store amerikanske nettsteder som Huffington Post og Yahoo. Dagbladet har vært i kontakt med Amanda, og fått tillatelse til å vise videoen også til norske seere.

Aspirerende jedi-heks - Jeg synes det er ganske sprøtt at denne videoen helt tilfeldig er blitt en netthit, sier Amanda til Dagbladet.

- Jeg trodde egentlig at bare vennene og familien min skulle se den, så nå som folk i hele verden gjør det er det ganske overveldende, sier hun.

Det som kanskje ikke var helt planlagt, var å avsløre for hele verden hvor viktig «Harry Potter »og «Star Wars »er for henne.

- Nå vet folk at underbevisstheten min er en aspirerende jedi-heks, sier hun.

Det var Amanda selv som valgte å laste opp videoen på YouTube etter at mora hennes viste henne hva hun hadde sagt «under the influence».

Husker lite fra dagen - Jeg husker egentlig ingenting. Jeg våknet opp flere timer seinere og mora mi sa: «Herlighet, du vil ikke tro hva du sa». Da vi så videoen forsto jeg at min indre nerd ble avslørt. Jeg synes den var utrolig morsom så jeg viste den til vennene mine og posten den på YouTube og Facebook, sier hun.

Med nesten 1 million seere på kort tid har hun også fått mange tilbakemeldinger.

- Jeg får tilbakemeldinger hele tida. Vennene mine synes det er hysterisk morsomt å se hvordan jeg reagerte på medisinen. Noen mener jeg bare prøver å få oppmerksomhet, men det gjør jeg ærlig talt ikke, sier hun.

- Videoen fikk meg til å le og det ville jeg dele med andre, avslutter Amanda.