STJERNELAG: Fra venstre: Lasse Hallström, Espen Sandberg, Joachim Rønning, Michael Haneke og Nikolaj Arcel. Foto: Golden Globe
STJERNELAG: Fra venstre: Lasse Hallström, Espen Sandberg, Joachim Rønning, Michael Haneke og Nikolaj Arcel. Foto: Golden GlobeVis mer

Her sitter «Kon-Tiki»-regissørene mellom to av sine favorittfilmskapere

Lader opp til Golden Globe i godt selskap.

(Dagbladet): Natt til mandag norsk tid kan «Kon-Tiki» bli første norske film som vinner en Golden Globe.

Regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning har vært på plass i Los Angeles siden før helga og har hatt et tett program fram mot den prestisjetunge utdelinga.

I kveld ble det arrangert en Golden Globe-paneldiskusjon for alle filmene som er nominert til prisen for beste utenlandske film. Der var Rønning og Sandberg på plass sammen med Michael Haneke «Amour» og Nikolaj Arcel («A Royal Affair»), samt ordstyrer Lasse Hallström.

På spørsmål fra salen, om hvilken nåværende filmskaper som har inspirert dem mest, svarte Joachim Rønning slik:

- Jeg sitter jo her mellom Michael Haneke og Lasse Hallström, så jeg tror det er mitt svar. Det er litt overveldende å sitte her, for å være helt ærlig.

Hallström har laget blant annet «Hva er det med Gilbert Grape?» og «Siderhusreglene», mens Haneke står bak giganter som «Det hvite båndet» og «Funny Games».

Regissørene bak franske «The Intouchables» og fransk-belgiske «Rust and Bone» var ikke til stede.

- Fint hår Også skuespillerne Odd Magnus Williamson, Pål Sverre Valheim Hagen og Jakob Oftebro har reist til den amerikanske drømmebyen.

Særlig oftebro ble tatt vel imot av Hollywood.

- Du har så fint hår, akkurat som Supermann.

Komplimentene haglet nemlig ifølge NTB mot 27-åringen da han entret takterrassen på hotellet The Luxe i Beverly Hills for å hente noen gaveposer.

- Jeg var ikke forberedt på hva slags arrangement dette var. Så lenge man har vært med i en film kan man tydeligvis få ting, sier Oftebro til NTB.

Men det er ikke de særegne gavefestene som er grunnen til at «Kon-Tiki»-skuespilleren er i Los Angeles.

- Det er kanskje bare en gang i livet at man er med i en norsk film som blir nominert til Golden Globe. Da måtte jeg benytte anledningen og være her når den deles ut på søndag, sier han.

Få billetter Men det er imidlertid usikkert hvor mange av skuespillernesom faktisk får være til stede i Beverly Hilton Hotel når komikerne Tina Fey og Amy Poehler leder festforestillingen natt til mandag.

«Kon-Tiki»-produsentene har så langt bare skaffet til veie fire billetter til showet. Siden regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning, manusforfatter Petter Skavlan og hovedrolleinnehaver Pål Sverre Valheim Hagen står øverst på prioriteringslista, kan det bety at Odd Magnus Williamson og Jakob Oftebro ikke slipper inn.

- Den amerikanske distributøren av filmen jobber med å skaffe flere billetter. Men å være inne i salen de to timene er egentlig helt underordnet, sier den norske produsenten av filmen, Aage Aaberge, til Dagbladet.

- Det er alt som foregår rundt Golden Globe-utdelinga, slik som PR-event, seminarer og fester, som er viktig, sier han.