FØRPREMIERE: Petter Uteligger har tatt turen til Dagbladets lokaler på Hasle. VIDEO: TV2 Vis mer

«Petter Uteligger» går «Live på direkten»

Her sjekker «Petter Uteligger» inn hos Dagbladets papirredaksjon

John Brungot i ellevill parodi: - Det er flere som sliter.

(Dagbladet): I torsdagens episode av «Live på direkten» på TV 2 tok komiker John Brungot oss med i medienes «underverden» - også kalt Dagbladet. Komikeren har laget en ellevill parodi på «Petter Uteligger» som skal «bo» hos Dagbladets papirredaksjon i 52 dager.

- Flere som sliter

Inspirasjonskilden, Petter Nyhus, hadde stor suksess med TV-serien «Petter Uteligger» som ble sendt på tv i fjor. Nyquist forlot familie og venner og levde på gata i Oslo i 52 døgn i 2014.

Til Dagbladet forteller Brungot at bakgrunnen for sketsjen var at det er flere enn rusmisbrukerne som sliter.

- Det hele startet ut ifra vår alles kjære Petter Nyquist, som har løftet fram de som sliter på gata. Når vi begynte å tenke litt, så fant vi jo ut av at det er flere som sliter, sier han.

Petter Nyquist dokumenterte livet på gata gjennom serien som gikk på TV 2, og flere har hyllet ham for hans innsats for rusmiljøet i hovedstaden. Også etter at programmet var slutt, har Nyquist beholdbt kontakten med flere av vennene han fikk på gata.

Håpløs situasjon

Bakgrunnen for at Brungot havnet hos Dagbladets papirredaksjon når han skulle finne de som sleit mest, er imidlertid helt tilfeldig. Han mener at Dagbladet har takhøyde, og at noen aviser muligens har mer selvironi enn andre. Brungot mener at det trengs en debatt rundt den nye mediehverdagen.

- Det er ikke til å stikke under en stol at vi trenger en debatt rundt den nye mediehverdagen. Jeg tror det hjelper hvis vi klarer å le av den til dels håpløse situasjonen, sier han.

Komikeren forteller at det var flere som sperret opp øynene da han dukket opp på Dagbladets kontorer, og at flere trodde det var Nyquist selv som hadde tatt turen. Han roser imidlertid Dagbladets journalister for deres skuespillerprestasjoner, og har noen oppmuntrende opplysninger til dem:

- Journalistene som var med i sketsjen gjorde en eksepsjonell jobb. Det var mange store skuespillerprestasjoner, og skulle det gå helt skeis, så kan de alltid jobbe som skuespillere. Det er ingen beskytta tittel, sier han og ler.

LIKE: Her er Petter Nyquist (t.v) og John Brungot avbildet sammen på TV 2s høstlansering i august. De to er nokså like. Foto: Eivind Senneset, Dagbladet
LIKE: Her er Petter Nyquist (t.v) og John Brungot avbildet sammen på TV 2s høstlansering i august. De to er nokså like. Foto: Eivind Senneset, Dagbladet Vis mer