KLART FOR GRUSOMHETER: Slik ser altså settingen ut for skrekkfilmen som har budsjett på over 200 millioner kroner, og har nordmenn i ledende roller.  FOTO: SLASHFILM
KLART FOR GRUSOMHETER: Slik ser altså settingen ut for skrekkfilmen som har budsjett på over 200 millioner kroner, og har nordmenn i ledende roller. FOTO: SLASHFILMVis mer

Her skal åtte nordmenn blø i Hollywood-grøsser

Første bildet fra «The Thing»-settet.

||| John Carpenters «The Thing» (1982) har en viktig plass i skrekkfilmhistorien, og i fjor bestemte Strike Entertainment og Universal Pictures seg for å lage en ny film i serien.

Åtte norske skuespillere - blant dem Dennis Storhøi, Trond Espen Seim, Jørgen Langhelle, Stig Henrik Hoff og Jan Gunnar Røise - har fått roller i filmen, som spilles inn i Canada fram til juni.

Nå er det første bildet fra settet - av den norske basen - sluppet.

Ren kopiNyutgaven av «The Thing» er en prequel - altså en forløper - til 1982-versjonen. Carpenters film handlet om en gjeng amerikanske forskere stasjonert i Antarktis, som ble hjemsøkt av en blodtørsting og mannevond ting - en utenomjordisk parasitt som kunne imitere andre levende organismer.

I starten av filmen blir forskerne  advart mot tingen av en hysterisk nordmann, og seinere kommer det fram at vesenet har herjet voldsomt med deres leir.

I 2010-utgaven får man se hva som skjedde på basen.

Hovedrollen har australske Joel Edgerton, som er mest kjent for sin rolle i «Smokin' Aces» og som Owen Lars i to «Star Wars»-filmer. Han snakket nylig med nettstedet Shock Till You Drop, der han fortalte at basen i den nye filmen er en ren kopi av den i Carpenters film.

ORIGINALEN: Slik så den norske basen ut i John Carpenters original. FOTO: SLASHFILM
ORIGINALEN: Slik så den norske basen ut i John Carpenters original. FOTO: SLASHFILM Vis mer

Han har imidlertid ikke sett noen av monstrene ennå.

- Nei, ikke foreløpig. Men jeg har vært på basen, og det var utrolig kult. Vi lager filmen i Toronto, men det føles faktisk som om vi spiller inn i Antarktis.


«Alien» forbildet Det er knyttet store forventninger til filmen, ikke minst fra pengefolka i Hollywood. Los Angeles Times skriver at Universal Pictures har tapt i kroner og øre på mange filmer de siste par årene, og at det derfor er et krav at det blir butikk av «The Thing».

Budsjettet er på i underkant av 220 millioner kroner, der mesteparten er holdt av til spesialeffekter. Norske skuespillere er tross alt relativt billige i drift, og de amerikanske rollene er heller ikke besatt av store stjerner.

Produsentene av filmen har tidligere vist at de kan tjene gode penger, med sin nyinnspilling av «Dawn of the Dead» - en film som tjente inn 700 millioner kroner på verdensbasis.

Til LA Times sier produsent Marc Abraham at Ridley Scotts «Alien» er forbildet for den filmen de ønsker å lage.

- Den er elegant, virkelig skremmende og har karakterer man bryr seg om, sier han.