Her skal Kåre Magnus Bergh «operere seg selv»

- Dette stuntet kommer menneskeheten til gode.

(Dagbladet): NRK-programmet «Big Bang» er ledet av Ingrid Gjessing Linhave og Kåre Magnus Bergh. Med et fast ekspertpanel - med en historiker, sosialantropolog, lege, biolog og kjernefysiker - stiller programlederne spørsmål om alt de måtte lure på. 

I kveldens program finner Bergh og Linhave ut at de skal lære å «operere seg selv».

- Hvis jorda går under og Ingrid og jeg er de to eneste igjen på planeten, men kanskje litt skadet, så er det veldig lurt om vi kan operere oss selv. Så det sier seg jo selv egentlig at dette stuntet kommer menneskeheten til gode, sier Kåre Magnus Bergh til Dagbladet.

Fjerne føflekker I videoen over ser vi at programlederne får tips om hvordan man skal fjerne en føflekk. Videre skal Bergh teste det hele ut i praksis, ved å sette bedøvelse på seg selv, lage et kutt og sy igjen. 

- Noen vil kanskje synes det er litt rart at hvis verden går under så setter vi i gang med å fjerne føflekker, men må man må jo begynne et sted. Det å gå rett på å skjære av seg armen og sy den på igjen ville vært en litt for brå læringskurve. Vårt tips til alle er å starte i det små, sier Bergh.

- Helt trygg Hans erfaring er at det er lettere å se på andre operere seg, enn å operere seg selv. Han føler seg likevel ikke helt trygg på å utføre fremtidige kirurgiske inngrep.

- Jeg er helt trygg på å operere meg selv, men jeg ville aldri operert andre. Jeg skjelver alt for mye på hånda, sier han. 

Hans beste tips om man mot formodning skulle ønske å operere seg selv er å bruke rikelig med bedøvelse. 

- Der var Ingrid veldig lur, for hun brukte all bedøvelsen, sier han.