Her skjenkes Rune Rudberg konjakk av to engler

«Dansken» og «Fingern» tjener fett på å være hans skytsengler.

(Dagbladet): På tirsdag er Rune Rudberg (50) å se i programmet «Onkel Amerika» på TV3. Det ledes av «Dansken» og «Fingern», eller Esben Selvig og Thomas Gullestad, som de egentlig heter.

De tre har tatt turen til Calgary i Canada, hvor de lager en musikkvideo for artisten. Se video med den nye låten over.

- Rune synes turen til Canada med «Dansken» og «Fingern» var helt strålende, og de hadde mange morsomme opplevelser sammen, sier Rudbergs manager, Bjørn Terje Bråthen, til Dagbladet.

Tjener fett «Dansken» og «Fingern» mener at Rudberg har hatt mye motgang i det siste, og bestemte seg for å bli hans skytsengler.

Utkledd i hvite kjortler og med lyst, langt hår, passer Thomas og Esben Rudberg, som de for anledningen kaller seg, på artisten - mot at de får 80 prosent av inntektene hans. 

Mens Rudberg koser seg i sola, lopper de pengene ut av hendene hans, så han blir sittende igjen uten noe.

ENGLEHJELP:  Rune Rudberg koser seg i sola, mens englene Esben og Thomas skjenker konjakk til ham. Foto: TV3
ENGLEHJELP: Rune Rudberg koser seg i sola, mens englene Esben og Thomas skjenker konjakk til ham. Foto: TV3 Vis mer

- Det er fett å være engelen din, litt fordi du er så kjent, men mest av alt fordi vi får 80 prosent, synger Thomas og Esben i den spesiallagde låten.

Den lille blå Programmet «Onkel Amerika» går ut på at Selvig og Gullestad drar til statene for å spore opp slektninger til norske kjendiser. Både statsminister Jens Stoltenberg og rally-kjører Martin Schanke har allerede vært med i det roadmovie-liknende programmet. 

Denne gangen går turen til Canada. Der tar Selvig og Gullestad på seg manager-rollen, for å sørge for at Rudbergs egenskaper spres.

- Vi skriver dine tekster og vi får deg til å si de ting som står i media. De ting som blir sitert. Vi er den lille blå, som gjør det inspirert. Vi gir deg kraft når du skal spille, og konjakk når du har fri, synger de to englene mens Rudberg nipper til et glass. 

Må i fengsel Den 15. mars i år ble Rudberg dømt til 46 dagers fengsel i Oslo tingrett.

Artisten var tiltalt for å ha kjørt en personbil på E6 i Oslo mens han var påvirket av amfetamin, metamfetamin og GHB. Han var også tiltalt i henhold til Straffeloven for å ha oppbevart ulike mengder av alle de tre narkotiske stoffene, og ved et annet tilfelle tiltalt for å ha kjørt en varebil uten å ha gyldig førerkort i 2010.

- Jeg har lagt alt dette bak meg. Jeg anbefaler ingen å bruke narkotika, og man må være måteholden med alkohol, sa Rudberg til Dagbladet i forbindelse med tiltalen.

SKRIVER SITAT:  I musikkvideoen synger englene at de skriver Rudbergs sitat - det han sier i media. Foto: TV3
SKRIVER SITAT: I musikkvideoen synger englene at de skriver Rudbergs sitat - det han sier i media. Foto: TV3 Vis mer

For kort tid siden var Rudberg også intervjuet i Dagbladet Magasinet. Der var han åpen om at han ble slått personlig konkurs for tredje gang i 2008, og at han da skyldte 4,5 millioner kroner.

- Jeg er avhengig av gode venner, kan ikke eie noen ting. Skal jeg ha bil, må den registreres på andre. Jeg klarer meg bra, for all del, men når du lever med penger under puta ligger de ikke der så lenge, for å si det sånn, sa Rudberg i reportasjen. 

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Rudberg.

TJENER GODT:  Skytsenglene tar 80 prosent av Rudbergs inntekter for å passe på ham. Foto: TV3
TJENER GODT: Skytsenglene tar 80 prosent av Rudbergs inntekter for å passe på ham. Foto: TV3 Vis mer