SKYTER TRUMP: Flying Crap er ikke redde for å sjokkere. Under konserten deres på Quartfestivalen skyter vokalist Rune Tengs «Donald Trump». Video: Bent Ivar Tversland Vis mer

Her skyter skandalebandet «Donald Trump» på scenen

Skandalebandet sjokkerer igjen. 

(Dagbladet): For 21 år siden skapte Kristiansand-punkerne i Flying Crap skandale på Quartfestivalen da vokalist Rune Tengs skjøt hull i festivalteltet med åtte skarpe haglskudd.

I kveld ble det avfyrt nok et skudd fra Tengs. Hagla var byttet ut med en mindre pistol. Kula var heller ikke rettet mot teltets tak, men mot en dukke som sto bak Tengs på scenen.

  • Se videoen øverst i saken

Dukka skulle representere den republikanske presidentkandidaten Donald Trump, og var ment som en politisk markering.

SKAL FORESTILLE TRUMP: Slik ser den omtalte Trump-dukka ut. Foto: Rune Tengs
SKAL FORESTILLE TRUMP: Slik ser den omtalte Trump-dukka ut. Foto: Rune Tengs

Vis mer

Da Dagbladet prata med Tengs tidligere i dag fortalte han at folk måtte tolke det slik de selv ville, men at det politiske spilte en viss rolle i stuntet.

- Det er det han står for som vi ikke liker. Jeg vet ikke om vi skal utdype det noe mer - folk må tolke som de vil. Vi gjør dette for moro skyld, men det er et poeng bak det, sier vokalisten.

- Vi synes bare at Trump er en tulling, og skjønner ikke at folka som stemmer på ham kan bite på.

Meningen var at dukka skulle eksplodere etter at Tengs hadde skutt den. Det later imidlertid til at det kommer konfetti ut av dukka eller pistolen. Publikum reagerte likevel med jubel etter stuntet.

Festivalgeneral Toffen Gunnufsen var ikke bekymret da Dagbladet pratet med han tidligere denne uka.

- De får finne på hva fanden de vil på scenen, for min del. Men går de for langt, så kaster jeg dem ut. Jeg har booket dem fordi de er et bra band, med kul attitude, som folk i Kristiansand har gode minner fra. Men vi setter som krav at de oppfører seg med folkeskikk mot de rundt seg på festivalen - noe de helt sikkert kommer til å gjøre, lød svaret fra Gunnufsen den gang.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Gunnufsen etter stuntet.