Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her skytes Lee Harvey Oswald

Nå kan du kjøpe revolveren.

(Dagbladet.no): Noen samler på frimerker, andre foretrekker popkulturelle ikoner. I 25 år har den Miami-baserte eiendomsmegleren Anthony Pugliese samlet på objekter som på en eller annen måte har hatt betydning i populærkulturen.

Samlingen inneholder 850 artifakter, alt fra pistolen som drepte Lee Harvey Oswald til den hellige gralen fra «Indiana Jones and the last crusade».

Men nå har Pugliese gått lei. Han ønsker å konsentrere seg om utviklingen av et økoleilighetprosjekt og legger samlingen ut for salg. 15. og 16. mars skal hele sulamitten under hammeren på en auksjon i Las Vegas.

Til Reuters forteller Arlan Ettinger, sjefen for auksjonshuset Guernsey\'s, at de regner med å få mer enn 25.5 millioner norske kroner for samlingen.

- Denne samlingen tar kaka. De fleste samlinger har en eller to fantastiske artifakter, men resten pleier å være så som så. Her er det minst 100 ting som kunne ha frontet hvilken som helst annen samling, sier Ettinger.

Blant de 850 artifaktene finner man Malteserfalken fra Humphrey Bogart-filmen «Malteserfalken», sverdet fra «Braveheart», hatten til den onde heksa fra «The wizard of Oz», bryllupskjolen Madonna bruker i «Like A Virgin»-videoen, et av Supermann-kostymene til Christopher Reeve og en av Andy Warhols pensler.

Ettinger tror at Colt Cobra-revolveren Jack Ruby brukte for å skyte og drepe Lee Harvey Oswald i 1963, alene kan håve inn flere millioner dollar.

- Hele verden så drapet live på tv, og her har vi både revolveren og hatten Jack Ruby hadde på seg, sier Ettinger, som legger til at en av Oswalds hårlokker også skal auksjoneres bort.

Jack Ruby skyter Lee Harvey Oswald, 1963. Foto: Scanpix
Jack Ruby skyter Lee Harvey Oswald, 1963. Foto: Scanpix Vis mer
Humphrey Bogart har hovedrollen i «Malteserfalken».
Christopher Reeve i «Superman II».
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media