Her slår Fabian Stang ned Frank Underwood fra «House of Cards»

Ellevill NRK-parodi på Netflix-serien med Marie Simonsen og Fabian Stang

(Dagbladet): Sesong tre av House of Cards er ute på Netflix, og får hard medfart av USA-eksperter Dagbladet har snakket med

Serien, som har vunnet flere Emmy-statuetter, er nå gjenstand for en hardtslående NRK-parodi.

Stang og Simonsen Med Oslo-ordfører Fabian Stang (H) og Marie Simonsen på gjestelista, har «Underholdningsavdelingen» på NRK1 stilt i stand sin egen maktkamp om tronen i Norge, med tittelen «First House of Cards».

Frank Underwood-kloningen spilles av komiker Christian Mikkelsen, hvis navn tilfeldigvis allerede er tett forbundet med maktspill i Norges politiske historie. Christian Michelsen var Norges statsminister i uavhengighetsåret 1905.

I NRKs «House of Cards» parodi er det derimot kongehuset som gjelder og Dagbladets kommentator Marie Simonsen spiller en hardtslående journalist i kjent Zoe Barnes stil.

Horer og kokain - Det var veldig morsomt å bli spurt om å være med, for jeg er skikkelig fan av «House of Cards» selv. Men klart, jeg hadde nok håpet Underwood skulle dytte meg foran et tog, slik som han gjør med Zoe Barnes i serien, sier Simonsen.

I sketsjen nekter hun å danse etter Underwood/Mikkelsens pipe, og må betale med en nedsettende VG-forside som lyder «Marie Simonsen tatt med horer og kokain».

- Siden det bare var VG, er det jo ikke så farlig å bli hengt ut. Og jeg som jo var ivrig forkjemper for sexkjøpsloven har ingen problemer med å bli knytta til horeri, ler Simonsen.