Her smaker «Tynn-Svein» på hestesperm

Se teaser for «Tomme Tønner 2» her.

||| «Tomme Tønner» var en av de aller mest populære kinofilmene i år. Gangsterkomedien trakk til tross for lunkne anmeldelser over 120.000 kinogjengere.

Folket elsket rett og slett «Ali», «Nico» og «Bobbys» møte med Oslos underverden.

Produsenten av filmen skjønte raskt at en oppfølger lå i lufta, og de smidde mens jernet var varmt. «Tomme Tønner 2» ble nemlig spilt inn allerede i sommer og kommer på kino 7. januar neste år, altså ganske nøyaktig ett år etter den første filmen.

Første teaser
Dagbladet har, som første avis i Norge, fått tilgang på en teaser til den nye filmen - og det kommer sannsynligvis ikke som noen overraskelse at oppfølgeren fortsetter der den første slapp.

I nummer to lover «Ali» seg selv at han aldri mer skal sitte i fengsel. Planen er isteden å bli rik på å selge kebab til fulle nordmenn.

Men problemene som han skaffet seg i den første fillmen blir han ikke kvitt så lett. Både nordnorske spritsmuglerne og danske narkobaroner vil ta ham.

En stor forskjell fra eneren er imidlertid at Andersen Daniel Lie som spilte «Nico» er byttet ut med Jeppe Beck Larsen. Akkurat det er det gjort et poeng av i teaseren - ettersom «Ali» ikke kjenner igjen kompisen.

En del av handlingen i «Tomme Tønner 2» foregår på Bjerke Travbane i Oslo, og det er her - riktignok av uviss grunn - at «Tynn-Svein» (Stig Frode Henriksen) suger ut spermen av en hest.

Glamourmodeller
Som i den forrige filmen dukker det også opp en rekke kjente mennesker i gjesteroller. «Paradise Hotel»-vinner Tine Valle og glamourmodell Linni Meister har fått hver sin replikk, mens Zahid Ali spiller «Alis» argeste konkurrent på kebabmarkedet.

BALLONGBABES: Zahid Ali får et ampert forhold til kebabkonkurrenten sin i «Tomme tønner 2 - Det brune gullet». Hva er bedre da enn å leie inn Linni Meister og Tine Valle til å trekke kunder? Foto: Richard Eriksen/Tappeluft Pictures
BALLONGBABES: Zahid Ali får et ampert forhold til kebabkonkurrenten sin i «Tomme tønner 2 - Det brune gullet». Hva er bedre da enn å leie inn Linni Meister og Tine Valle til å trekke kunder? Foto: Richard Eriksen/Tappeluft Pictures Vis mer

Meister og Valle følger i Lene Alexandra Øiens fotspor. Hun spilte nemlig en politikvinne i den første filmen.

Men der Øien figurerte som lovens lange arm, har imidlertid Valle og realitykollega Linni Meister en noe annen rolle: Som ballongbabes.

- Linni og jeg reklamerer for kebabsjappa til Zahid Ali. Tanken er at vi skal støtte ham og trekke kunder i det som utvikler seg til en ordentlig kebabkrig mot konkurrenten på den andre siden av gata, sa Valle til Dagbladet i sommer.

Skulle «Tomme Tønner 2» også bli en suksess utelukker ikke manusforfatter og hovedrolleinnehaver Leon Bashir at det kan bli en tredje film.

— Men den skal i så fall folk få vente litt på, sa han til NTB i sommer.