Her sminkes og kles kjendisene opp til musikal fra 30-tallet for første gang

Bli med på innsida av «Guys and Dolls».

(Dagbladet): - Første gang jeg møtte Andrea ble jeg så starstruck at jeg bare stotret. Jeg skulle spille kjæresten hennes i «Chicago», og var dritnervøs, sier Hans Marius Hoff Mittet.

Han er én av de fire hovedrollene som skal spille i den prisbelønte musikalen «Guys and dolls», som har premiere på Oslo Nye Teater 31. januar. På laget er også Kåre Conradi, Hilde Louise Asbjørnsen og Andrea Bræin Hovig.

Denne gangen er det Hilde Louise Asbjørnsen som skal spille Mittets kjæreste og det er Kåre Conradi som spiller Andrea Bræin Hovigs utkårede.

- Det var utrolig fint å være kjæreste med Hans Marius, men fra nå av er det bare Kåre, sier Hovig og ler.

- Litt gammeldags Dagbladet møter skuespillerne under de første sminke- og kostymeprøvene og til fotografering for musikalen, på Fredensborg i Oslo.  Musikalen er satt til rundt 1930-tallet, og handler om gambling- og gangstermiljøet i New York på den tida - et univers som de alle stortrives med.

HOVEDROLLENE: Fra venstre: Hans Marius Hoff Mittet, Kåre Conradi, Hilde Louise Asbjørnsen og Andrea Bræin Hovig. Foto: Anders Grønneberg
HOVEDROLLENE: Fra venstre: Hans Marius Hoff Mittet, Kåre Conradi, Hilde Louise Asbjørnsen og Andrea Bræin Hovig. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Folk sier ofte til meg at jeg er gammeldags. Jeg elsker denne tida, både musikken og stilen. Jeg gleder meg til å spille ekte gangster, sier Conradi og får støtte av Asbjørnsen.

Hun er også kjent som jazzsanger og låtskriver, og i musikalen skal hun spille nettopp jazzsangerinnen miss Adelaide. Kåre Conradi skal spille rollen som Sky Masterson, som blant annet Marlon Brando og Ewan McGregor har gjort før ham, og Andrea Bræin Hovig spiller Frelsesarmeen-frøkna Sarah Brown. Hans Marius Hoff Mittet spiller Nathan Detroit, som ble spilt av selveste Frank Sinatra i filmversjonen fra 1955. Hans rollefigur er svært energisk og stadig på jakt etter nye og spennende ting, noe Mittet også kan kjenne seg igjen i.

- Jeg er nok også litt «på farta» hele tida. Men jeg klarte i hvert fall å gifte meg, sier han og ler.

Ble nylig far For fem måneder siden ble også Mittet far for første gang sammen med kona Maria Haukaas Mittet, noe han beskriver som helt fantastisk.

- Jeg tror faktisk det har gjort meg til en bedre skuespiller. Jeg har blitt mer avslappet, fordi jeg vet at det finnes viktigere ting enn at jeg eventuelt sier noe feil på scenen, sier han.

SMINKES: Hilde Louise Asbjørnsen smikes før fotografering. Foto: Anders Grønneberg
SMINKES: Hilde Louise Asbjørnsen smikes før fotografering. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Den prisbelønnte musikalen «Guys and dolls», som ble spilt første gang i 1950 på Broadway, har senere gått sin seiersgang på flere scener. Den har også tidligere blitt satt opp på Oslo Nye Teater i 1987.

- Det er først og fremst en virkelig god kjærlighetshistorie og vi har fått et utrolig bra team av dansere, sangere og skuespillere på laget, så dette blir spennende, sier koreograf Marianne Skovli Aamodt.

BARBERES: En av hovedrollene spilles av Kåre Conradi. Foto: Anders Grønneberg
BARBERES: En av hovedrollene spilles av Kåre Conradi. Foto: Anders Grønneberg Vis mer