Her snakker prinsesse Märtha og det påståtte mediumet Lisa Williams om kontakt med de døde

Fortalte om en episode med Ari Behns avdøde bestemor.

Elisabeth Nordeng, Lisa Williams og prinsesse Märtha Louise under seminaret Intuitive Souls - A Day of Inner Connections. Foto: Christian Roth Christiansen
Elisabeth Nordeng, Lisa Williams og prinsesse Märtha Louise under seminaret Intuitive Souls - A Day of Inner Connections. Foto: Christian Roth ChristiansenVis mer

(Dagbladet): I dag holder prinsesse Märtha Louise (42) og hennes samarbeidspartner Elisabeth Nordeng (46) et seminar med det verdenskjente selverklærte mediumet Lisa Williams i Oslo.

Williams hevder at hun kan kommunisere med døde, noe som har skapt store reaksjoner fra skeptikere og Den norske kirke.

Jan Guillou endte opp med å anklage prinsessa for å drive med kvakksalveri og biskop i Sør-Hålogaland, Tor Berger Jørgensen, karakteriserte samarbeidet som «usmakelig».

- Sjelekontakt Fra scenen i dag forteller briten at hun kan kommunisere med personer som har gått bort ved å koble seg på hukommelsen deres.

- Jeg kommer i kontakt med sjelen deres, sier Williams i samtale med prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng.

Prinsesse Märtha gjorde før seminaret det klart at hun selv ikke kommer til å kommunisere med døde, men sa i et intervju med Stavanger Aftenblad i 2010 at har gjort det tidligere og har muligheten til å gjøre det om hun vil.

- Det er ikke vanskelig å komme i kontakt med de døde heller, på samme måte som med englene. Også den kontakten kan vi opprette når som helst, når vi ønsker det, uttalte Märtha til avisa.

- Til stede
Prinsessen fortalte imidlertid til Williams i dag at hun hadde en kobling med Ari Behns avdøde bestemor Anne-Marie Solberg under et likskue like etter at hun var gått bort i 2011. 
 
- Da jeg første gang så henne etter at hun hadde dødd, så var hun veldig til stede i rommet. Jeg er jo veldig sensitiv, så jeg kjente henne som veldig til stede.  Men da vi kom tilbake til begravelsen senere, var det som om at kroppen hennes var et tomt skall, utdypet prinsesse Märtha Louise til Dagbladet i en pause. 
Hun fortalte også om da hun for første gang møtte sin påståtte skytsengel.
- Jeg var rundt 26 år og leste boka «Ask Your Angels». Jeg mediterte og følte en kjærlig tilstedeværelse i rommet. Det var som om en gammel venn kom inn, sier prinsesse Märtha Louise.