Her spiller Ida Maria på Jay Leno

Sang for fem mill. i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Min neste gjest er en sanger og låtskriver fra Norge, som Rolling Stone har kalt «the garage pop singer of the future».

- I kveld framfører hun «I Like You So Much Better When You're Naked», men ignorér det, sa Jay Leno spøkefullt til de andre gjestene i studio, skuespillerne Hugh Jackman og Abigail Breslin.

Og dermed satte Ida Maria i gang - som første norske artist på Jay Leno noensinne - i natt, norsk tid.

Fantastisk, great
Nesnaværingen innledet låta si på følgende måte:

- Fint å se deg Mr. Jackman. Jeg vil se deg danse!

Hugh Jackman er kanskje mest kjent for rollen som Wolverine i «X-Men»-filmene, og ledet årets Oscar-utdeling. Han kom også bort og ga henne et kyss på kinnet etter at låta var ferdigspilt.

<strong>FANTASTISK, GREAT:</strong> Jay Leno var kjapt framme for å takke 24-åringen for innsatsen. FOTO: NBC
FANTASTISK, GREAT: Jay Leno var kjapt framme for å takke 24-åringen for innsatsen. FOTO: NBC Vis mer

«The Tonight Show With Jay Leno» er et av de mest tradisjonsrike talkshowene på amerikansk tv. I gjennomsnitt har programmet 5,7 millioner seere, noe som er mer enn «Late Show with David Letterman».

Etter at Ida Maria hadde framført låta var Leno fornøyd - noe han riktignok har for vane å være med sine musikalske gjester, men likevel:

- Det var fantastisk, great, sa Leno, og tok Ida Maria i hånda.

- Bra nok!
Manager Jan Petter Bratland hadde ikke sett innslaget på amerikansk tv selv, men er opptatt med å se klippet på Youtube når Dagbladet.no ringer.

- Det er jo mange som spør om dette med Maria Mena og sånt, men jeg var aldri bekymret for at det skulle gå så galt. Det kunne jo skje at hun kom skjeivt ut, men jeg forventet at det skulle gå bra nok - og det gjorde det, sier Bratland.

Han snakket sist med Ida Maria og resten av bandet ved midnatt norsk tid - altså like før opptredenen. Da var de veldig rolige:

<strong>FIKK KLEM:</strong> Også Hugh Jackman ville gratulere Ida Maria etter endt spilling. FOTO: NBC
FIKK KLEM: Også Hugh Jackman ville gratulere Ida Maria etter endt spilling. FOTO: NBC Vis mer

- De har etter hvert såpass rutine, og amerikanske show på den størrelsen glir superenkelt - det er gjennomprofesjonelt, sier Bratland.

Gode anmeldelser
Nå venter nye dager med intervjuer og opptredener for Ida Maria, før hun vender nesa hjem igjen til Norge for noen dagers hvile.

Debutplata «Fortress Around My Heart» har nettopp kommet ut i USA på et underbruk av storselskapet Universal, og manageren forteller at de er godt fornøyd med promoteringen av skiva.

Anmeldelsene har også vært gode, i grove trekk.

Rosende omtaler i Los Angeles Times, Pitchforkmedia og Rolling Stone er blant fjærene i hatten som 24-åringen kan ta med seg hjem til Nesna.

Her spiller Ida Maria på Jay Leno

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer