Her starter USA-eventyret

I går kveld opptrådte Maria Mena (18) på det amerikanske tv-programmet «Pepsi Smash Show» med mellom to og tre millioner seere. Men det var større stas å møte P. Diddy og Stevie Wonder.

LOS ANGELES (Dagbladet): -  Perfekt! Den satt på første forsøk. Publikum kommer til å elske deg!

Klokka nærmer seg ti om morgenen, og Maria Mena har akkurat åpnet døra på en svær svart GMC Denali, sett direkte inn i kameraet og snakket ustoppelig hele veien inn til backstage. Vi er inne på CBS' studiosenter i Los Angeles. Det er lydprøve for «Pepsi Smash Show», hvor kveldens artister er Trick Daddy, Keane, The Calling, Sting og Maria Mena. Tidligere i år har kjente navn som Aerosmith, Alicia Keys, Lenny Kravitz og den uttalte Maria Mena-fanen Kanye West opptrådt på tv-showet. Men Maria Mena, som begynner å få fot på det amerikanske kontinentet, tar det helt piano.

-  Jeg har fått beskjed om at dette tv-showet er en stor ting, og jeg blir sikkert nervøs like før. Men akkurat nå? Tja, jeg tror de andre her er mer nervøse enn meg, sier Mena og peker på manageren Robin.

Skrek rett ut

For første gang snakker Maria Mena med norsk presse om det som fort kan bli hennes gjennombrudd i USA, verdens største platemarked. Hun husker godt den dagen hun først entret Billboard-lista:

-  Vi var på Bygdøy og jeg satt utenfor en restaurant og snakket i telefonen da Robin kom bort og ba meg legge på. Jeg sa han heller fikk si hva det var. Da han fortalte om Billboard-plasseringen, hylte jeg rett ut. Jeg friket ut, ikke sant? sier hun til manageren.

-  Et eventyr

Mena har egentlig alltid sagt at hun ikke ville bli stor i USA, mest for ikke å bli skuffet selv. Men nå er situasjonen snudd.

-  Nå er det verden som tar kontakt med meg! Og selv om dette kan være over om et par uker, så er dette et eventyr jeg er veldig glad jeg får være med på.

Etter en lang tenkepause backstage er Maria kommet fram til hva som har vært den sykeste USA-opplevelsen hittil.

-  Det var på et MTV-program hvor jeg var sammen med Stevie Wonder og P. Diddy, det var veldig rart å være noenlunde på linje med dem. Altså ikke at vi er på samme nivå, men at vi tross alt deltok i programmet i samme ærend. De var veldig søte, men vi hadde ikke akkurat så mye å snakke om.

Gjør som Britney

Snart skal Mena gå i Britney Spears' fotspor på turné rundt på amerikanske kjøpesentra, deretter skal hun følge i norske M2Ms fotspor og varme opp for Hanson på deres turné, før hun tar en Leona Næss og opptrer på David Lettermans tv-talkshow 19. juli, samme dag som albumet «White Turns Blue» gis ut i USA. Albumet har med singellåtene «Free», «My Lullaby» og «Blame It On Me» fra det forrige albumet.

-  Letterman er den ene tingen jeg er skikkelig nervøs for og samtidig gleder meg fryktelig til. Da jeg drømte om å bli stjerne som liten, var det han som intervjuet meg. Det var derfor jeg sa til Sony i USA at jeg hadde veldig lyst til å opptre hos ham. Jeg skal be ham intervjue meg bitte litt bak scenen bare for moro skyld.

Forstår Lene Marlin

-  Jeg har måttet lære plateselskapet at jeg ikke er en maskin. Jeg kan godt forstå hvorfor Lene Marlin og andre har fått en breakdown . Det er et helt annet tempo her enn i Norge. Det går i ett hele tida hvis man ikke sier fra, forteller Maria.

Hun har satt av åtte uker til USA-lanseringen i første omgang, men slik ting ser ut om dagen, kan det fort bli mye mer.

Store deler av verden har etter hvert fått øynene opp for Menas siste album, og mye tyder på at resten av året vil gå med til promojobbing i Europa, Asia og Australia.

-  Har du en god følelse om dagen?

-  Jeg vet ikke. Nåløyet er så smalt å komme gjennom her borte, men det er morsomt å prøve.

«Pepsi Smash Show» med Maria Mena sendes på tv-kanalen WB 8. juli kl 20.00.

VIKTIG TV-JOBB: En selvsikker Maria Mena (18) gjør de siste lydprøvene for radiohiten «You're The Only One», som hun sang live på «Pepsi Smash Show» seint på kvelden i Los Angeles i går.