Her startet aksjonen

BERGEN (Dagbladet): Aksjonen mot «drittsekk-tv» startet på Skranevatnet skole i Bergen. - Vi tok det opp på foreldremøter og så var debatten i gang. Vi så at ungene tok etter «Hotel Cæsar»-stjernene. Ord som «hore» og «bitch» er blitt dagligdags, beklager lærerne.

Støtter opprør mot drittsekk-tv

Rektor Omar Mekki tok signalene fra lærerværelset, stemningen i foreldremøtene og det han selv opplevde i skolemiljøet på alvor. Etter å ha lest en artikkel om «Mr. Drittsekk» og virkelighets-tv i Bergens Tidende, valgte han å skrive en kronikk i avisa. Han oppfordret barnepsykologer og mediemennesker til å anbefale tv-regler.

- Jeg har fått enorm respons etterpå, sier han.

Grov språkbruk

Det får han også fra kollegene ved Skranevatnet skole. Lærerne Annbjørg R. Hjellestad, Karin Hoff og Torvald Hadland sier de er veldig glade for at han tok dette initiativet.

- Språkbruken blant elevene og unger i lav alder er blitt mye grovere som følge av disse TV-seriene. Mange foreldre sier at deres barn argumenterer for å se på «Hotel Cæsar» med at alle andre får se det samme. Det er ikke sant. En del foreldre setter grenser, men det er vanskelig ettersom barna går på besøk til hverandre for å se på disse programmene om ettermiddagen, sier de.

De har oppfordret foreldrene til å sette seg inn i hva «drittsekk-tv» faktisk inneholder.

Program som «Robinson-ekspedisjonen», «Baren» og «71 grader nord» hører også med til det de beskriver som «drittsekk-tv».

- Vanskelig

- Det er viktig at foreldrene blir bevisste på hva barna ser på tv, men vi forstår godt at det er vanskelig. Nå har de tv-apparater på barnerommene. Før hadde vi bare NRK i stua og dermed en enklere kontroll med hva som ble vist. I dag er det mange kanaler som sender program som trekker barna til seg tidlig på ettermiddagen. Vi må kunne forlange at de ansvarlige for TV-kanalene forstår at de må sende disse seriene seinere om kvelden, sier lærerne på Skranevatnet skole.

I skolegården ble rektor Omar Mekki omringet av elever i går. Til Dagbladet sa de at TV2 godt kunne fjerne «Hotel Cæsar», men da måtte de i stedet sende serier som «Venner for livet», «Seinfeld» og «Pizzagjengen» tidligere om kvelden.

SROR RESPONS: Rektor Omar Mekki har sett seg lei på «drittsekk-tv».