Her stinker det sommerhit lang vei!

Katastrofes «Maria».

LÅT: Som en av de ledende figurene på landets stadig voksende poprap-scene, er 25 år gamle Petter «Katastrofe» Kristiansen på mange måter et merkelig biprodukt av det ellers så hiphop-puritanske rapmiljøet i Fredrikstad.

Velsignet med suksess takket være en irriterende hyperjovial rapsynging - skapt ut av krysningspunktet hvor Spotify-perfeksjonert gladpop møter god, gammeldags dænsband-vokal.

Den samme musikken som gjerne gir undertegnede grimaser hver gang bilstereoen forviller seg inn på eteren til NRJ og NRK MP3.

Etter å tidligere i uka ha vekket internettets alltid like overvåkne skråblikk med den gåsehudfremkallende Rema 1000-bangeren «1000 Colours», fester Katastrofe nå nok en gang blikket mot listetoppene med et siste sommerpush for sin 100 000 streams om dagen-singel «Maria».  

Basert på en passende revyhumorblanding av matchende grilldresser, Linni Meister og harryshopping på Svinesund, er dagens splitter nye musikkvideo da også en perfekt oppfølger til låtas skremmende 50/50-blanding av «Danza Kuduro» og lyden av samtlige utesteder på Plankebyens fellesferieklare bryggepromenade. 

Enten man elsker eller hater Katastrofes humorrap, er sommeren som kjent «herlig i Fredrikstad», og her stinker det (dessverre?) sommerhit lang vei.