Her stjeler meksikaneren brillene til Erlend Øye

Se rasende Øye forlate scenen.

||| Erlend Øyes The Whitest Boy Alive har vært på turné i Mexico, og i helgen spilte bandet på klubben Velvet i Mexico City.

Tilsynelatende fikk Øye & co. en svært god mottakelse, og stemninga var høy da frontfiguren, også kjent som den ene halvdelen av Kings of Convenience, beveget seg tett opp mot publikum i VIP-området og begynte å danse med noen av dem.

Det skulle han kanskje ikke ha gjort.

- Ikke morsomtPå videoen som er publisert på Youtube kan man se hvordan noen, nesten umerkelig, fjerner brillene fra Øyes ansikt. Og stikker av med dem.

Øye reagerer som de fleste bebrillede mennesker gjør når noen fratar dem synet uten tillatelse: Han blir sur. Og når selv ikke det å si ifra til sikkerhetsvakten hjelper ham med å få brillene tilbake, stiller han seg midt på scenen og henvender seg til publikum på nytt.

- Jeg vil ha brillene mine tilbake. Dette er bare ikke morsomt. Jeg kan ikke se uten dem.

EKTE VARE: Et par briller, som selgeren hevder var Øyes, dukket opp for salg på en meksikansk nettside etter helgen. FAKSIMILE: MERCADO LIBRE
EKTE VARE: Et par briller, som selgeren hevder var Øyes, dukket opp for salg på en meksikansk nettside etter helgen. FAKSIMILE: MERCADO LIBRE Vis mer

Når heller ikke det hjelper, går han av scenen. Uten å komme tilbake.

Ledsaget av buing og piping fra publikum.

Til salgs på nettetFlere blogger, og også noen meksikanske aviser, rapporterte om hendelsen etter helgen, og det ble opprettet en gruppe på Facebook til støtte for Erlend og hans kamp for å få brillene tilbake.

Et par briller - som påstås å ha tilhørt Øye - ble etter helgen lagt ut for salg på nettsiden Mercado Libre. Den angivelige tyven ønsket seg 10 000 meksikanske pesos, drøyt 4500 norske kroner, for brillene.

Bassist Marcin Öz beklager på bandets MySpace-side at konserten endte som den gjorde.

BRILLEIKON: Erlend Øye er kjent for sine briller. Her et par han hadde på seg da Dagbladet FREDAG besøkte ham i Berlin i fjor. FOTO: LARS MYHREN HOLAND
BRILLEIKON: Erlend Øye er kjent for sine briller. Her et par han hadde på seg da Dagbladet FREDAG besøkte ham i Berlin i fjor. FOTO: LARS MYHREN HOLAND Vis mer

- Det hadde selvfølgelig vært bedre måter å ende kvelden på, men Erlend ser rett og slett ingenting uten brillene sine. Det var derfor vi ikke kunne fortsette.

Umulig å syngeHan avviser at konserten ble avbrutt bare fordi Øye var blitt sur.

- Det er rett og slett umulig å spille, synge, danse og underholde folk når man ikke ser dem, skriver Öz.

The Whitest Boy Alive har gitt ut to album, hvorav det siste, «Rules», kom i fjor.

Bandet skriver nå på MySpace at de nå er på vei hjem til Europa, før USA og Coachella-festivalen venter i midten av april. Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Erlend Øye i formiddag.

ET PRAKTPAR: Her er nærbilde av brillene Øye hadde på seg i Berlin i fjor. FOTO: LARS MYHREN HOLAND
ET PRAKTPAR: Her er nærbilde av brillene Øye hadde på seg i Berlin i fjor. FOTO: LARS MYHREN HOLAND Vis mer