Her suger superstjernene til seg Cuba-lufta - holder historisk Stones-konsert

The Rolling Stones landet i Havanna.

(Dagbladet): - Barack Obama gjorde et godt inntrykk, sier Mick Jagger (72).

- Ja, han var en god frontmann, skyter Keith Richards (72) inn.

- Han sa mye interessant og var svært sjarmerende. Vi er glade for å komme etter, fortsetter Jagger før superstjernene forlater det oppmøtte pressekorpset på flyplassen i Havanna.

The Rolling Stones, bestående av Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts og Ronnie Wood, har nettopp ankommet den karibiske øystaten og refererer til Barack og Michelle Obamas historiske besøk uka før. Rockerne suger til seg Havanna-lufta før de vinker til de oppmøtte.

Se ankomsten i videovinduet øverst i saken.

I kveld står de foran enorme mengder med cubanere på sportsarenaen «Ciudad Deportiva de la Habana» i hovedstaden. Gratiskonserten er ifølge bandets pressemelding unik, selv for de garvede rockestjernene:

- Vi har spilt på mange spesielle steder i verden gjennom vår lange karriere, men dette showet i Havanna skiller seg ut, selv for oss. Vi håper vennene våre på Cuba mener det samme, skriver de på sine hjemmesider, og lover en konsert spekket med klassiske hits.

Konserten er deres første på cubansk jord, og en del av deres pågående «America Latina Ole»-turné. Foreløpig har gruppa vært innom Santiago, Buenos Aires, Montevideo, Rio de Janeiro, Porto Alegre og São Paulo. Neste uke står Lima, Bogotá og Mexico City for tur.

Forrige søndag ble USAs president historisk da han landet på cubansk jord som første amerikanske sittende president siden 1928.

- Hva skjer´a, Cuba, tweetet Obama fra Air Force One ikke lenge før hjulene traff landingsbanen.

Presidenten besøkte blant annet den nyopprettede amerikanske ambassaden i landet, og ble også sett dansende på en restaurant.

Det svært kjølige forholdet mellom USA og Cuba har siden 2014 blitt mildere, og en rekke økonomiske sanksjoner er fjernet.

6. mars spilte artistene Diplo og Major Lazer foran 500 000 fans i Havanna, skriver Rolling Stone Magazine.