Her synger Frida (17) med deLillos på Oslo Live

Søskenbarnet til rockestjernen Ida Maria gikk til topps i radiokonkurranse.

«FLINK»: Frida Børli Solaker (17) har gjort som søskenbarnet sitt, rockestjernen Ida Maria Børli Sivertsen (24); sunget duett med Lars Lillo-Stenberg i deLillos.  Foto: Jonas Pettersen
«FLINK»: Frida Børli Solaker (17) har gjort som søskenbarnet sitt, rockestjernen Ida Maria Børli Sivertsen (24); sunget duett med Lars Lillo-Stenberg i deLillos. Foto: Jonas PettersenVis mer

||| (Dagbladet): Frida Børli Solaker (17) stod i kveld på scenen sammen med deLillos under Oslo Live. Der sang hun duett med Lars Lillo-Stenberg på låta «Flink».

Programlederen og Dj'en Pia Skevik i P3 arrangerte i sommer en konkurranse der den flinkeste sangeren fikk synge med Lillo-Stenberg på Oslo Live.

Og flinkest, dét var det Frida Børli Solaker som var.

Rocka søskenbarn
Dagbladet møtte syttenåringen etter at det hele var over og nervene var roet ned. Hun var tross alt ikke vant til å synge foran 8000 mennesker.

- Det gikk bra da jeg først kom meg på scenen. Men de siste fem timene i forkant var skikkelig forferdelige, sier Børli Solaker.

Hun er imidlertid ikke den eneste i familien Børli som har en musikalsk link til deLillos og låta «Flink». Søskenbarnet hennes, rockerebellen Ida Maria Børli Sivertsen, var Lillo-Stenbergs makker når låta skulle spilles inn på plate.

Men at Frida var søskenbarnet til Lillo-Stenbergs opprinnelige duettpartner visste verken deLillos eller P3s Pia Skevik.

- Det var først da hun fortalte meg det på telefonen etterpå at jeg ble klar over hun var søskenbarnet til Ida Maria. Det var et skikkelig morsomt sammentreff, sier Pia Skevik.

Selv om Frida og Ida Maria deler etternavn, har Frida likevel ikke tatt til seg noen av sitt eldre søskenbarns dekadente scenevaner. Det var ingenting som ble knust på scenen og syttenåringen var den eneste på backstage-området som måtte nøye seg med Cola Zero.

Foto: Jonas Pettersen
Foto: Jonas Pettersen Vis mer

Fra Oslo til Bodø
Men det er en ting Frida kan skryte av som Ida Maria ikke har gjort.

- Jeg har sunget låta live sammen med deLillos. Det har ikke Ida Maria. Hun har bare vært med dem i studio, sier den unge sangfuglen.

Og det gikk visst så bra på scenen sammen med Lillo-Stenberg at hun er blitt invitert til å synge med bandet igjen, på Parkenfestivalen i Bodø i slutten av august. Ikke langt fra hennes hjemsted, Valnesfjorden.

- Frida var kjempetøff og flink. Hun gikk rett på scenen uten å ha gjort en eneste lydprøve først. Så hvis hun kan og har lyst, så får hun synge låten med oss i Bodø, forteller en imponert Lillo-Stenberg etter konserten.

Foto: Jonas Pettersen
Foto: Jonas Pettersen Vis mer
Foto: Jonas Pettersen
Foto: Jonas Pettersen Vis mer
Foto: Jonas Pettersen
Foto: Jonas Pettersen Vis mer
Foto: Jonas Pettersen
Foto: Jonas Pettersen Vis mer
Foto: Jonas Pettersen
Foto: Jonas Pettersen Vis mer