Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her synger norske Ina (31) foran millioner av amerikanske tv-seere

Framførte «How Deep Is Your Love» på «The Tonight Show Starring Jimmy Fallon».

I FRONT: Ina Wroldsen har skrevet låter for artister som Britney og Shakira, og er artist i tillegg. Natt til lørdag framførte hun låta «How Deep Is Your Love» på «The Tonight Show Starring Jimmy Fallon», som vanligvis har rundt fire millioner tv-seere. Foto: NBC
I FRONT: Ina Wroldsen har skrevet låter for artister som Britney og Shakira, og er artist i tillegg. Natt til lørdag framførte hun låta «How Deep Is Your Love» på «The Tonight Show Starring Jimmy Fallon», som vanligvis har rundt fire millioner tv-seere. Foto: NBC Vis mer

(Dagbladet): - Det var bare kjempegøy, sier en entusiastisk Ina Wroldsen til Dagbladet på telefon fra London.

Knappe to døgn har gått siden hun sto på scenen under «The Tonight Show Starring Jimmy Fallon» sammen med superprodusent Calvin Harris og Disciples, med flere millioner amerikanske seere på andre siden av tv-ruta.

- Alt var så proft. Det var fine folk over alt, sier Wroldsen.

Døråpner Hun røper at hun var litt nervøs i forkant av opptredenen, men at et proft apparat og mange gjennomkjøringer sikret senkede skuldre.

Wroldsen har bidratt både med stemme, tekst og melodi på «How Deep Is Your Love», og forteller at låta har åpnet mange dører for henne.

I skrivende stund har Calvin Harris-samarbeidet blitt strømmet 234 millioner ganger hos Spotify. 

- Hvordan oppleves det å ha laget ei låt som høres av så mange?

- Det deiligste er at det ligger en trygghet i det, både økonomisk og med tanke på cv-en min. Det føles som et steg til på veien. Det er en sånn låt som man driver og jakter på hele karrieren sin, sier 31-åringen, som ikke ønsker å kommentere hvor mye hun har tjent på «How Deep Is Your Love».

Høydepunkt Hun røper at jakten på den store hiten ofte er ganske intens, men ofte ganske unødvendig.

- Det handler om hvem som hører låta, og når. 

For Wroldsen, som tidligere har toppet hitlista i Storbritannia, er Calvin Harris-samarbeidet karrierens foreløpige høydepunkt.

- Det handler litt om at folk blir oppmerksomme på deg, sier hun.

«Idol»-dommmer Wroldsen har gjort seg bemerket både som låtskriver og artist, og har skrevet låter for artister som Shakira og Britney.

I tillegg har hun hatt stor suksess i Norge med duoen Ask Embla, hvis låt «Fathers Eyes» har blitt strømmet over 10 millioner ganger på Spotify.

I 2016 er hun aktuell som dommer i «Idol».

Wroldsens opptreden kan sees på norsk tv. TV 2 Humor sender nemlig denne episoden av «The Tonight Show Starring Jimmy Fallon» førstkommende mandag.

Fikk Ylvis-besøk
«How Deep Is Your Love» ligger for tiden på 55. plass på den amerikanske hitlista, Billboard Hot 100.

Talkshow-vert Jimmy Fallon har hatt nærkontakt med flere nordmenn i løpet av de siste årene.

I fjor opptrådte Nico & Vinz på tv-showet hand, med låta «Am I Wrong».

I 2013 hadde Fallon Ylvis-brødrene på besøk i studio, og kledde da på seg et revekostyme til ære for Bård og Vegards låt «The Fox», som på det tidspunktet herjet den amerikanske hitlista.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media