Her synger Sissel Kyrkjebø for verdensstjernene

Sto på scenen før «Titanic 3D» ble vist i London.

PÅ SCENEN: Sissel Kyrkjebø på scenen i Royal Albert Hall. Den norske gullstrupen har opptrådt på scenen før, i forbindelse med en annen storfilm, «Lord of the Rings». Foto: Twentieth Century Fox
PÅ SCENEN: Sissel Kyrkjebø på scenen i Royal Albert Hall. Den norske gullstrupen har opptrådt på scenen før, i forbindelse med en annen storfilm, «Lord of the Rings». Foto: Twentieth Century Fox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den røde løperen var lang og glamorøs da «Titanic 3D» hadde premiere i går kveld i London.

Kate Winslet (36) strålte i sort og glitrende sølv, og filmens stjerner myldret til Royal Albert Hall for å få med seg filmen i 3D-format. Kjekkas Leonardo DiCaprio (37) glimret med sitt fravær, han var nemlig på jobb.

Sissel på scenen Norsk presse, og fans, ventet imidlertid i spenning på å se vår egen Sissel Kyrkjebø gå den langstrakte løperen. Men ingen bilder dukket opp av sangfuglen.

Ett døgn etter premieren slapp Twentieth Century Fox bilder fra konserten som ble avholdt før visningen av filmen begynte.

- Sissel skal synge i 15 minutter sammen med kor og orkester umiddelbart før filmen skal vises på lerret, sa manager Harald Wold-Reitan til Dagbladet tidligere i uka.

Filmens regissør James Cameron, Winslet og Billy Zane var blant kjendisene som satt i publikum.

Kyrkjebøs stemme er å høre i rundt en halvtime i filmklassikeren, mens superstjerne Celine Dion synger låta «My Heart Will Go On» til rulleteksten i filmen.

I svart kjole I en svart enkel kjole står Kyrkjebø på scenen med et orkester i bakgrunnen. James Horner, komponist av filmens musikk, dirigerte.

Det  var Horner som valgte gullstrupen til å synge ordløst i filmen.

SANG: I går kveld fikk flere av verdens største stjerner høre Sissel Kyrkjebøs vakre stemme. Foto: Twentieth Century Fox
SANG: I går kveld fikk flere av verdens største stjerner høre Sissel Kyrkjebøs vakre stemme. Foto: Twentieth Century Fox Vis mer

Ifølge Kyrkjebøs manager skulle hun synge høydepunkter fra filmen som var satt sammen av Horner spesielt til denne anledningen.

Filmmusikken ble en stor suksess. Rundt 25 millioner plateeksemplarer ble solgt, og det gir en femteplass på lista over tidenes mest solgte soundtrack.

Da filmen kom i 1997 var den historiens dyreste med en prislapp på svimlende 200 millioner dollar. Kjærlighetsdramaet ble også den første til å dra inn godt over én milliard dollar på verdensbasis. Samtidig gjorde den de to hovedrolleinnehaverne, Leonardo DiCaprio og Kate Winslet, til megastjerner.

Dagbladet har vært i kontakt med Kyrkjebøs manager, som forteller at artisten ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

PÅ PREMIERE: Regissør James Cameron med skuespillerne Kate Winslet og Billy Zane. Foto: Joel Ryan / NTB Scanpix
PÅ PREMIERE: Regissør James Cameron med skuespillerne Kate Winslet og Billy Zane. Foto: Joel Ryan / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer