Her tagger Ari ned en vegg i New York

Ari Behn og Per Heimly tok kunstnernavnene «Slick Fuck» og «Fat Boy».

GRAFITTIPRINS: Slik går det når Ari Behn og Per Heimly slippes løs i New York. Foto: NRK
GRAFITTIPRINS: Slik går det når Ari Behn og Per Heimly slippes løs i New York. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I fredagens «Ari og Per» på NRK1 avslører Per Heimly overfor Ari at graffitidrømmen hans var å tagge Slottet. Episoden heter «På gata» og er tatt opp i bydelen Bronx i New York.

Ari repliserer slik når han får vite om Pers taggedrøm:

- Da hadde jeg grisebanket deg.

«Fat Boy» og «Slick Fuck» Grafittikunstneren Bio gir gutta en rask introduksjon i kombinasjonen spraymaling og murvegg. Så tar de seg kunstnernavn, for ikke å få purken på nakken - som Bio uttrykker det.

- Jeg er «Fat Boy» og du er «Slick». «Slick Fuck», sier Per til Ari.

Det hele ender med at de tagger hver sin vegg i Bronx etter å vært på en hip hip-klubb. Ari har danset og Per snurret plater.

Jaget vekk av politi Fredagens program er den femte av i alt seks underholdningsserier der bestevennene Ari Behn og Per Heimly reiser verden rundt og treffer folk som lever mot normalen.

I New York møter de B-girls «Rokafella» og et knippe dansere, som gir dem en kort innføring i hip hop og gatedans -  i det miljøet graffiti og breakdance oppsto.

De to opplever også at politiet jager dem fra gata når de filmer en gjeng som tjener til livets opphold ved å danse for publikum.

Ari med backspinn Når den norske duoen skal prøve seg på danse, hiver Ari seg ut i en backspinn. Per Heimly er på sin side mer tilbakeholden.

PIECE: Det ferdige verket. Foto: NRK
PIECE: Det ferdige verket. Foto: NRK Vis mer

- Dette lærte jeg tidlig på 80-tallet, sier Ari.

Sporty og uten blygsel kaster han seg ned på ryggen og gjør et par fortvilte forsøk på å rotere i en stilling - som for Per ser ut som at Ari føder. Imponerende er det imidlertid ikke.

BACKSPIN-ARI: Ari Behn og Per Heimly har besøk Bronx. Da blir det både breakdancing og graffitimaling. Her forsøker Ari seg på backspin. Foto: NRK
BACKSPIN-ARI: Ari Behn og Per Heimly har besøk Bronx. Da blir det både breakdancing og graffitimaling. Her forsøker Ari seg på backspin. Foto: NRK Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer