Her tar «hallo-dama» Ragnhild Fjørtoft farvel

- Tusen takk for samværet.

TAR FARVEL: Ragnhild Sælthun Fjørtoft takker for seg, etter 45 år på skjermen i NRK. Foto: Screengrab / NRK
TAR FARVEL: Ragnhild Sælthun Fjørtoft takker for seg, etter 45 år på skjermen i NRK. Foto: Screengrab / NRKVis mer

(Dagbladet): Det er tre dager siden NRKs Facebook-side annonserte at Ragnhild Sælthun Fjørtoft skulle gi seg som programvert, og i dag er den siste dagen her.

Klokka 23:20 i kveld takket Ragnhild (66) for seg, etter 45 år i tv-ruta hos NRK.

- Takk for samværet Med siste arbeidsdag, fikk også Ragnhild et lite minutt til å takke for seg selv på skjermen. Her benyttet hun blant annet anledningen til å skryte av arbeidsplassen, og av seerne der hjemme i stua.

- Nrk har vært en fantastisk arbeidplass. Denne gangen er det min tur til å takke av, dette er siste gang jeg er her før jeg går ut som pensjonist, sier hun, og fortsetter:

- Takk for at jeg fikk komme inn i stua di med jevne mellomrom i 45 år. Vi har sett enormt mange programmer sammen, du fra stolen din der, og jeg her, fra min side. Tusen takk for det samværet. Nå går vi videre i sendinga, til Ripper Street, avslutter 66-åringen.

VANT GULLRUTEN: Gullrutens hederspris gikk til Ragnild Sælthun Fjørtoft,  Her en lykkelig prisvinner med trofeet. Foto: NTB Scanpix
VANT GULLRUTEN: Gullrutens hederspris gikk til Ragnild Sælthun Fjørtoft, Her en lykkelig prisvinner med trofeet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

NRK benyttet også anledningen til å takke Ragnhild, og viste en rose på skjermen, akkompagnert med teksten «Takk for samarbeidet, Ragnhild».

Mange hilsner Facebook-siden til NRK fylles av tilbakemeldinger fra både kolleger og seere, som ønsker å ta et farvel med den populære 66-åringen.

«Ragnhild, stemmen din og ansiktet ditt har vært en del av oppveksten og hverdagen min helt siden du begynte i NRK det samme året som jeg begynte med bleier. Du har vært der hele livet mitt, nesten som en del av familien, og det blir både rart og litt vemodig å ikke skulle se og høre deg på skjermen mer, men du har jaggu gjort deg fortjent til en aldeles herlig pensjonisttilværelse», skriver en i en betegnende kommentar.

«NRK blir ikke det samme uten denne koselige damen», skriver en annen.

Brukte Nynorsk Ragnhild ble født i 1947, og er oppvokst i Seltun i Lærdal. Hun har blitt kjent for å bruke nynorsk i arbeidet sitt.

Hun fikk jobb som programvert, eller som det på den tiden het - «Hallo-dame», i NRK i 1969, og har siden vært ansatt i kanalen.

45 år: Det er 45 år siden Ragnhild først dukket opp på skjermen. Nå takker hun for seg. Foto: NRK
45 år: Det er 45 år siden Ragnhild først dukket opp på skjermen. Nå takker hun for seg. Foto: NRK Vis mer

I kanalen har hun fungert både som produsent, programvert, kommentatorleser, oversetter og programleder.

MELODI GRAND PRIX: Internasjonal Melodi Grand Prix finale i Oslo Spektrum.
 Foto: Jon Eeg
MELODI GRAND PRIX: Internasjonal Melodi Grand Prix finale i Oslo Spektrum. Foto: Jon Eeg Vis mer