Her tar Lana del Rey snus fra Dagbladets reporter

Før hun forteller hvorfor hun er usikker på egen karriere.

GODE MINNER: - Det er jo dette gutta pleide å tygge da jeg var 15, sier Lana del Rey når hun ser snusboksen på bordet. Hun ville da også prøve snus for første gang. Anders Grønneberg/ Dagbladet
GODE MINNER: - Det er jo dette gutta pleide å tygge da jeg var 15, sier Lana del Rey når hun ser snusboksen på bordet. Hun ville da også prøve snus for første gang. Anders Grønneberg/ DagbladetVis mer

TROMØYA (Dagbladet): - Det er jo dette gutta pleide å tygge da jeg var 15, sier Lana del Rey når hun ser snusboksen på bordet. Hun ville da også prøve snus for første gang.

Snus har for tida økende popularitet i USA, mens det fortsatt er forbudt i EU, med unntak av Sverige.

Ifølge Helsenorge.no er helserisikoene ved bruk av snus mange. Blant annet er det dokumentert å være kreftframkallende.

- Jeg har vært edru i nesten ti år. Men da jeg vokste opp hadde jeg mine kamper, og drakk en del. Jeg sleit på skolen, og syns det var vanskelig å være så flink og god som jeg burde, sier Lana del Rey til Dagbladet.

GOD RESPONS Lana Del Ray ble så glad i Hove-publikumet at hun gikk ned for å takke dem. Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet
GOD RESPONS Lana Del Ray ble så glad i Hove-publikumet at hun gikk ned for å takke dem. Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet Vis mer

Klokka er halv to på natta, og den amerikanske artisten har nettopp fullført sin konsert på Hovefestivalen til jubelbrus fra publikum. Popkomenten er overlykkelig.

- Takker for støtte Etter å ha blitt slaktet av en samlet musikkpresse for sin liveopptreden på talkshowet «Saturday Night Live» i januar - etterfulgt av en utsatt USA-turné - varmet det at det norske publikum sang og danset med selv på mindre kjente sanger som «Carmen».

- Det virker støttende etter all kritikken. Det gir meg håp. Folk er annerledes her og i Australia. I USA er folk...

- Hva da?

- Nei, det vil jeg ikke si, sier del Rey.

STRÅLENDE HUMØR: Til tross for at klokka er to på natta og Lana del Rey nettopp har fortalt om hvorfor hun syns at livet kan være vanskelig - er hun i strålende humør. Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet
STRÅLENDE HUMØR: Til tross for at klokka er to på natta og Lana del Rey nettopp har fortalt om hvorfor hun syns at livet kan være vanskelig - er hun i strålende humør. Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet Vis mer

Hun svarte responsen fra publikum med å gå ned fra scenen og takke dem personlig.

- Jeg følte meg takknemlig og ville vise at jeg så dem. De gjorde det lett igjen - for én dag. Det virker som at ingenting med dette prosjektet er enkelt, sier del Rey, og sikter til sin stjerneskuddkarriere.

- Folk jeg beundrer Alt startet i fjor sommer, da den ukjente Lana Del Rey, eller Elizabeth Grant som hun egentlig heter, la ut musikkvideoen «Video Games» på YouTube.

Nærmest over natta var dama med den karakteristiske trutmunnen og dådyrblikket på alles lepper, sett av millioner og med platekontrakt i lomma. Som en nødvendighet av dette kommer også spekulasjoner om kjærester og romanser.

Koblet til Axl Rose Ifølge Daily Mail har sangerinnen hatt et av-og-på-forhold til rockeren Barrie James O'Neil i bandet Kassidy det siste halve året.

Andre mener imidlertid at Del Rey har hatt noe på gang både med Guns N' Roses' frontfigur Axl Rose, og Marilyn Manson.

- Ingen av disse er kjærestene mine. Det er bare mennesker jeg beundrer.

Når del Rey blir flau gjemmer hun seg bak hendene sine. På hver av dem har hun en tatovering: «trust no one» og «paradise».

- Den første er i tilfelle folk skulle tro at de kan kødde med meg, selv etter at de har sett ansiktsuttrykket mitt. Den andre har jeg tatt rett og slett fordi det er favorittordet mitt.

- Krevende å bli sett Del Rey kom til Hove som en av de største snakkisene innenfor musikk- og moteverden. Med seg i bagasjen til Hove hadde hun det kritikerroste albumet «Born To Die», som lå hele 22 uker inne på VG-lista. Singelen «Video Games» ble også kåret til fjorårets beste singel av Dagbladet.

- Det er krevende å bli sett hele tiden. Det siste «enkle» jeg gjorde var å lage albumet «Born To Die». Men dette prosjektet gjør meg sliten, sier del Rey.

Etter at hun ble edru for ti år siden jobbet hun lenge med veldedig arbeid - en håndsrekning til alkoholikere, som hun kaller det.

Da var livet enkelt, og hun skjønte at hun var på riktig vei. Nå er hun ikke alltid like sikker.

- Jeg har et godt liv utenfor musikken. Det eneste som gjør meg usikker er at jeg nå noen ganger føler meg mindre til nytte, sier hun.

Selvbevisst Del Rey mener selv at hun har en sterk indre selvtillit, men forteller at hun er veldig selvbevisst når det kommer til hva andre mennesker synes om henne.

- Jeg tenker på om de syns jeg er god nok eller smart nok.

- Har du lyst til å gå tilbake til ditt gamle liv?

- Jeg har ikke en sterk følelse som sier at dette er feil, men jeg vet heller ikke hvor denne veien vil ta meg.