Her «twerker» jentene om 300 000 kroner i studiestøtte

- Jeg er ingen stripper.

(Dagbladet): Fenomenet «twerk», eller «twerking» blir bare større og større.

Den noe spesielle dansestilen har skapt furore på internett, og mye av oppmerksomheten rundt dansen i det siste er trolig takket være den amerikanske skuespilleren og sangeren, Miley Cyrus.

Nå har også den amerikanske rapperen Jordan Michael Houston, kanskje bedre kjent under artistnavnet Juicy J, satt i gang en verdensomspennende konkurranse innen «twerking».

- Var nølende Han ønsker nemlig å finne den jenta som klarer å riste rumpa si best, hvor hun da blir premiert med 50 000 dollar, rundt 300 000 kroner.
Pengene skal gå til skole, og blir tildelt vinneren som et stipend.

Fansen kan dermed laste opp en video av seg selv på Youtube, hvor de twerker til rapperens egen låt «Scholarship».

- Jeg var litt nølende når det gjaldt å legge ut denne videoen. Det tok meg litt tid før jeg faktisk klarte å bygge meg opp nok mot, men du har ingen anelse om hvor mye jeg trenger det stipendet, sier en av deltakerne, Morgan Bruin til Dagbladet.

I videoen som hun har lagt ut på sin Youtube-konto forklarer Bruin at hun elsker å «twerke». Samtidig at drømmejobben hennes hadde vært å reise rundt i verden for å hjelpe syke og fattige barn.

- Jeg må også avklare at jeg ikke er en stripper, sier den blonde jenta.

• Se videoen av henne, samt to andre deltakere i toppen av artikkelen.

Seksuelt Ifølge Oxford Dictionary Online, beskrives twerking som «Å danse til populærmusikk på en seksuelt provoserende måte, hvor man bruker mye hoftebevegelser og har en lav, huk holdning.»

Forrige uke ble det også kjent at Hip hop-artisten Freddie Ross ønsker å ta en verdensrekord innen samme dans.

Også talkshow-verten Jimmy Kimmel klarte å lure en hel verden med sin Internett-spøk, da en jente tok fyr under sin «twerk»-seanse.