- Her vart det pæng!

Landeveisridderne i D.D.E. dro inn over 60000 kroner til Frelsesarmeen i går.

Gutta i bandet ga 6000 kroner av egne lommer, og slo dermed fjorårets resultat med noen hundrelapper.

I år fikk trønderne inn hele 60476,50 kroner under konserten på Egertorget i Oslo.

- Det føles godt å være med på dette hvert år. Det har blitt en tradisjon, og Frelsesarmeen er en organisasjon som gjør mye bra, sier frontfigur Bjarne Brøndbo.

36 før jul

D.D.E. er på turné og har et knallhardt program. Trønderne spilte to konserter på Mysen dagen før, to på Kongsvinger i går og i dag står Lillehammer for tur.

Til sammen har bandet 36 konserter før jul. Men de blide musikerne tar seg alltid tid til å stille opp for Frelsesarmeens julekonserter på Egertorget.

«Rompa mi»

I en time fikk faststående og forbipasserendeshpppere i alle aldrer servert klassikere som «Rompa mi», «Vinsjan på kaia» og «E6».

- Trøndere bruker å holde på lenge, sier vokalist Bjarne Brøndbo om den saken.

Spesielt keyboardisten koste seg under den episke «E6», der han stappet i seg pasta fra 7-Eleven, cola og kaffe mellom akkordene. Der har du et stykk folkelig og travel popstjerne.

D.D.E. har spilt over hele landet og solgt hundretusenvis av plater. Bandet debuterte i 1992 med albumet «Flamma/Kvinnfolk».

Året etter kom «Rai Rai», og sånn har det fortsatt til og med årets «Vi e konga».

Trøndelag Teater

Vokalisten Brøndbo var svært fornøyd med gårsdagens gavmilde publikum.

- Det er bestandig artig når folk gir penger til Frelsesarmeen, sier han.

Neste år flytter frontfiguren med familien fra Namsos Rock City til Trondheim. Brøndbo har en rolle i forestillingen «Purpur og gull», som har premiere på Trøndelag Teater 29. januar.

Hardtslående

Etter en time takket D.D.E. for seg, men da tok bluesrockerne i Texas Twisters over showet. Texas Twisters har rykte på seg for å være et hardtslående partyband og gikk rent hørselsteknisk langt hardere ut enn deres trønderske musikkbrødre.

FAKTA

I går: D.D.E. og Texas Twisters

Sted: Egertorget

Publikum: 800- 1000

I den svarte gryte: 60476,50 kroner, inkludert 6000 fra D.D.E., 4,30 euro, 3 svenske kroner, 2 danske kroner, 1/2 franc og 1 engelsk penny.

Stafetten: Telenor v/Kai Rosenberg fikk stafettpinnen av Norsk Hydro, gir 25000 kroner og utfordrer Statoil.

Til sammen så langt: 138065

Neste konsert: Valentourettes onsdag 3. desember.

Info: Spørsmål kan rettes til Anders Grønneberg, e-post: agr@dagbladet.no. tlf: 22 31 07 17, 90 61 10 91

Julemusikantenes kontonr: 1645.01.46157

Les mer: www.dagbladet.no/jul2003/julemusikantene

TROFASTE: D.D.E. har spilt gratis på Egertorget i Oslo til inntekt for Frelsesarmeen hvert år siden 1995. - Det føles godt å være med på dette hvert år. Det har blitt en tradisjon, og Frelsesarmeen er en organisasjon som gjør mye bra, sier frontfigur Bjarne Brøndbo. <!--FOTO-->