Her vender Brødrene Dal tilbake

Trond Kirkvaag assisterer via storskjerm i den nye Brødrene Dal-filmen. Se traileren!

|||(Dagbladet:)

Som Dagbladet fortalte for et snaut års tiden, har Lars Mjøen og Knut Lystad utviklet en ny film om Brødrene Dal.

Nå er den første traileren til filmen ute.

Etter Trond Kirkvaags bortgang for snart tre år siden har de to gjenlevende Dal-brødrene tatt utgangspunkt i forestillingen «Brødrene Dal og Vikingsverdets forbannelse», som ble satt opp på Tusenfryd utenfor Oslo i 1997.

Kirkvaag hadde den gang ikke anledning til å være med på selve forestillingen. I stedet spilte han inn flere scener på forhånd og kommuniserte på den måten med de to andre brødrene via en storskjerm.

Det er nå liveopptakene fra Tusenfryd-showet som utgjør den nye filmen, inkludert Kirkvaags scener. I tillegg har filmskaperne spilt inn en del nye scener, blant annet med Tom Mathisens forteller

- Nå skulle Trond ha vært her. Ja, ikke bare nå, han skulle vært her alltid, og på en måte er han også det, sier Knut Lystad i en pressemelding.

Blodig konflikt
Brødrene Dal har hatt flere klassiske framkomstmidler gjennom årene. I «Brødrene Dal og Vikingsverdets forbannelse» er det nok en gang tidsmaskin som gjelder.

Ved en feiltagelse ender Gaus og Roms opp i vikingtiden. Her må de løse en blodig konflikt, som utspiller seg mellom to klaner.

Sentralt i handlingen står et magisk sverd, som garanterer den som holder det nærmest uinnskrenket makt og rikdom. Men som det også knyttes en uhyggelig forbannelse til.

Det hele mens Brummund Dal kommuniserer med de to brødrene sine via storskjermen, som i handlingen fungerer som en høyteknologisk tidstelefon.

«Brødrene Dal og Vikingsverdets forbannelse» får kinopremiere i september.