Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Molde Jazzfestival 2017

Herbie Hancock kommer til Moldejazz

Har med seg et nytt stjernelag.

JAZZLEGENDE: For sju år siden opptrådte  jazzlegenden Herbie Hancock på Moldejazz. I år kommer han tilbake. Foto: NTB Scanpix.
JAZZLEGENDE: For sju år siden opptrådte  jazzlegenden Herbie Hancock på Moldejazz. I år kommer han tilbake. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

(Dagbladet): Den 17.-22. juli er det nok en gang duket for Molde jazzfestival. I dag la jazzfestivalen fram sitt program på Victoria Scene i Oslo.

En av de store nyhetene var at Herbie Hancock kommer til festivalen.

Hancock er en amerikansk jazzpianist og -komponist fra Chicago, og er regnet som en av verdens største innen sitt felt.

Eksklusiv konsert

Jazzlegenden gjør sjeldent turneer, og festivalsjef for Moldejazz, Hans-Olav Solli, synes derfor det er ekstra gøy å få han med på laget.

- Vi synes det er veldig stas å ha kapret en så stor stjerne. Han var jo med for sju år siden også, men siden han i år stiller opp med et flunkende nytt band, synes vi det er ekstra gøy, forteller Solli.

Han legger til at han tror dette blir et av de absolutt største øyeblikkene under festivalen.

Jazzlegenden har i løpet av de siste årene rettet seg mer mot en yngre og moderne generasjon av musikere, samarbeidspartnere og produsenter. Dette vil også være merkbart under årets festival.

- Har med seg verdens beste jazzmusikere

Til Moldejazz har Hancock nemlig fått med seg en stjernegjeng. Med på laget følger Terrace Martin, Vinnie Colaiuta, James Genus og Lionel Loueke. Det skriver Moldejazz i en pressemelding.

- Vi har ikke fått så mye detaljer om selve opptredenen hans enda, men det jeg kan røpe, er at han har med seg noen av de aller mest dedikerte jazzmusikerne i hele verden, sier Solli til Dagbladet.

- Hvordan kapret dere Hancock?

- Vi følger selvfølgelig nøye med på alle som er ute på turné, i tillegg hjelper det at Hancock selv har et godt øye til Moldejazz. Vi fikk en klar indikasjon på at han ønsket å komme hit, svarer Solli.

Koble internasjonale og norske stjerner

Festivalsjefen forteller at noe av det morsomste med Moldejazz er å ha muligheten til å koble internasjonale stjerner sammen med norske musikere.

I år skal blant annet den amerikanske jazzgitaristen Pat Metheny gjøre tre konserter med norske samarbeidspartnere.

Metheny framfører triokonsert med Arild Andersen og Gard Nilssen, klubbnatt med Jaga Jazzist og slår til med en konsert i Bjørnsonhuset med Trondheim Jazzorkester.

- Det er fint å kunne hjelpe norske artister ut i verden. Jeg håper blant annet at samarbeidsprosjektet mellom Pat Metheny og Arild Anderson og Gard Nilssen kan få et liv etter festivalen, sier Solli.

Andre artister og band som kommer til Moldejazz er Vijay Iyer, Mike Ladd, Craig Taborn, Wadada Leo Smith, The Cikada String Quartet, Terje Rypdal, Monks Casino, Enrico Rava - Tomasz Stanko 5tet, Sigvart Dagsland med Tord Gustavsen, Aurora, Sondre Justad, Moon Hooch, Harald Lassen New Quartet og Ladies!.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling