Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Herborg kjørte uten lappen

Politiet ba bare om å få autografen.

I morgen kommer Herborg Kråkevik med boka 'Forteljingar'. Huldra fra Vestlandet avslører andre sider hos seg selv enn de som har blitt kjent hittil. Blant annet at hun liker å kjøre bil uten å ha lappen. I et av kapitlene funderer hun over hva som kunne skje hvis hun ble tatt, og om mediene ville lage oppslag om kjøringen hennes.

Avisa BA har fått tilgang på boka, der Herborg skriver om en kjøretur til Jondal mange år før hun fikk sertifikat. Herborg ble stoppet av politiet, som bare ville ha autografen til den kjente artisten.

- Jeg har kjørt bil i alle år, mest med sidemann, men også ofte alene. Det ga meg et voldsomt adrenalinkick, sier Herborg ifølge BA. Hun forteller at hun ikke ville ta lappen fordi biler forurenser så mye. Da hun ble kjendis, måtte hun fly mye, noe som forurenser enda mer.

I oktober for et år siden fikk Kråkevik endelig lappen på intensivkurs. Fem dager senere kolliderte hun.

Manuset ble skrevet mens Kråkevik var gravid. Kråkevik sier at boka ikke er en selvbiografi, men at den er ment til å underholde publikum. Boka er likevel blitt svært personlig, og hun omtaler blant annet forholdet til ekskjæresten Kenneth Sivertsen. Blant anent skriver hun at hun i denne perioden følte det som om hun jobbet på sirkus.

ULV I FÅREKLÆR: Herborg Kråkevik kjørte bil uten lappen i årevis.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media