DET NORSKE LANDSKAPET: - <thinspace>Jeg savner å komme tilbake til landskapet og naturen. Jeg husker fjell, bekker, daler og sånne ting inni meg. Bortsett fra familien er naturen det såreste å være borte fra, sier Herborg Kråkevik. Kråkevik oppholder seg mest i Oslo når hun er i Norge på jobb. Foto: Nina Hansen</thinspace>
DET NORSKE LANDSKAPET: - Jeg savner å komme tilbake til landskapet og naturen. Jeg husker fjell, bekker, daler og sånne ting inni meg. Bortsett fra familien er naturen det såreste å være borte fra, sier Herborg Kråkevik. Kråkevik oppholder seg mest i Oslo når hun er i Norge på jobb. Foto: Nina HansenVis mer

Herborg Kråkevik

Herborg Kråkevik savner den norske naturen: - Suget mot Norge blir sterkere

Herborg Kråkevik pendler mellom Norge og Danmark hver uke for å jobbe. Når hun er hjemme på ferie i Hardanger tenker hun at det er der hun skulle ha vært.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Jeg lå akkurat i senga og prøvde å skrive, men jeg skrev meg selv langt ut på viddene. Det blir sånn når det er et tema man er veldig opptatt av.

- Jeg vil si alt, men det kan man ikke på åtte minutter. Så nå prøver jeg å roe med ned, sier Herborg Kråkevik på telefon til Dagbladet fra Jylland.

Kråkevik, som ifølge seg selv nå «vitterlig bor fast i Danmark», snakker om prologen hun skal framføre under åpningen av Poesifestivalen i Larvik denne helgen. Hun besøker også Litteraturdagene i Vinje for å holde festtale.

Kråkevik bor i Viborg med mann og døtrene Agnes og Petra på åtte og fjorten år, men pendler til Norge for å jobbe rundt én gang i uka.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99 kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn