Herfra kan det bare gå til himmels for MGP-Agnete

Det kan like godt bli henne som vinner Eurosong-finalen.

Gratulerer Agnete. Vi er mange som har fulgte deg siden du var midt i tenåra og frontet MGP jr-bandet Blacksheeps. Jeg var selv i Århus da du og bandet vant nordisk MGP med «Oro jaska beana».

Fortjent seier, overlegen og ikke overraskende.  Du hadde den klart beste låta - og beste framføring, sammen med en annen gullvinnerfinalist, Laila Samuels. Stemmegivingen var aldri spennende, vi skjønte det - egentlig for flere uker siden.

Hvilke sjanser har «Icebreaker» og Agnete Johnsen i Stocholm i mai? Hun tar garantert Norge videre fra semifinalen til hovedfinalen lørdag 14. mai. Og herfra kan det gå til himmels. Hun og låta er laget av vinnerstoff. Hva Europa går for? umulig å si. Det kan like godt bli Agnete som en eller russer, albaner eller islending.

Agnete er har opptrådt på ulike underholdningsscener og tv-konsepter. Stress og press førte til at hun droppet ut av «71-grader nord» i fjor. Nå er det viktig at hun fokusere på det hun kan, synge og opptre - og faktisk skrive sanger, også. Kutt ut alt som ikke handler om sang og musikk. Nå må Agnete videreforedle sitt talent. Hør, jeg er gammel nok til å være faren din.

Jan Fredrik Karlsen, eller JFK som han er lagret som på min telefon, innfrir som ny MGP-general. Men i likhet med da han var dommer i Idol, er han også i MGP-universet den største stjernen av dem alle.

JFKs smittende engasjement og ADHD-væremåte er utrolig fascinerende å bli dratt inn i. Hadde jeg vært hans fastlege, ville jeg nok ordinert en kombinasjon av betablokker og litium - og toppet med acetylsalisylsyre. Og hvis han går på denne coctailen, så glemte han å ta sin morgen, middag og kveldsdose.

Superfinalen ble optimal, de fire beste/morsomte gikk videre: Laila Samuels, Suite 16, Agnete Johnsen og Freddy Kalas. Skulle gjerne hatt med The Hungry Hearts feat. Lisa Dillan

Som underholdning har neppe MGP vært bedre. Gratulerer JFK, gratulerer NRK. Bidragene har vært på det jevne, spennet har vært stort og et par tre artister har fått vist seg fram på en positiv måte: Suite 16, Laila Samuels og The Hungry Hearts feat. Lisa Dillan.

Men for en fest! Var lenket til tv-ruta og fikk aldri løpt til verandaen for å hente en iskald en. U-båt-åpningsscenen kunne vært fra en James Bond-intro. Silya i kabaretform og Kåre Magnus i ulike transe/homoantrekk. Her gjør arrangøren stas og gjøn på MGP-sirkuset. I stedet for en haug med distriktsfinaler i «Norge Rundt»-stil, svir NRK av hele hele budsjettet på én stor fest.

Jahn Teigen dukket opp! Så flott, vi har savnet deg - godt å se at du lever, Jahn. Du er blitt gammel, Jahn. Vel, eldre da, men du synger som en Teigen. Er det virkelig 40 år siden skjelett-låta di? Skulle gjerne sett litt mer til deg, når du først dukker opp. Nesten litt malplassert. En så sentral artist i norsk underholdning, og så er han borte i MGP-kaoset før bildet av skjelettet på netthinna fester seg.

Hyllesten til Nora Brockstedt var et ærbødig innslag som kledde programmet. Silya som «Voi Voi»-Nora var veldig bra. Åsa Klevland, da - en av Norges flotteste kvinner med en deiligdramatisk vise, «Intet er nytt under solen», som fremdeles holder. Kate gulbrandsen, Jan Fredrik Karlsen våte drøm fra Slemmestad, ser faktisk bedre ut nå enn for 29 år siden.