-  Herlig, happy og litt vått!

Euroboys entret scenen, Knut Schreiner satte i gang «Break Away», og regnet veik for sola. 5000 gratistilskuere fikk en smak av festivalsommer da Petre flyttet «PetreSessions» ut til St. Hanshaugen i går.

Og folk likte smaken: -  Herlig, happy og litt vått! mente venninnene Sissel Rostøl Bakken og Sulekha Ali.

Feelgood-sommermusikk lot seg utmerket kombinere med bare føtter på grønt gress, kirsebær eller jordbær, reker og hvitvin eller rett og slett øl og røyk.

-  Først regnet det. Så kom sola. Jeg så regnbuer gjennom solbrillene, sa Knut Schreiner etter at han og bandet hadde gjort tre låter for et lydhørt og avslappet publikum.

Eksklusiv Euroboys-avtale

Euroboys er sommerens norske band, med 10 000 solgte - på bare to uker - av albumet «Soft Focus».

I går hadde Petre også invitert melankolske Minor Majority og soulinspirerte Jim Stärk - to band som har nådd sine gjennombrudd den seinere tid - til å spille gratis.

-  Dyrt for oss. Men dette er så vellykket at vi vurderer flere utendørskonserter, sa P3s musikksjef Håkon Moslet.

Pussig nok hadde Euroboys kortest spilletid, med tre låter presset innimellom de to andre bandene. Det hadde sin forklaring:

-  Herlig, happy og litt vått!

-  Vi skal spille på Øyafestivalen i august, og har lovet dem eksklusivitet i Oslo-området. Men vi fikk omsider dispensasjon til tre låter. Vi leverte bra til så kort tid å være, mente Schreiner. Etter åpningslåta leverte Euroboys «Sleep til' Tomorrow» og hiten «One-Way Street».

Allerede lørdag opptrer Euroboys på Rådhusplassen i Oslo - med én låt på konserten «VG-lista Topp 20»:

-  Jeg har ikke noe imot å spille der. Kidsa liker oss. «One-Way Street» går mye på tv og radio, sier Schreiner til Dagbladet.

Knuts festivalsommer

For øvrig skal Knut Schreiner på festival i sommer. For å gå på konserter - og spille plater:

-  Quart har ei sterk artistliste, sjøl i europeisk sammenheng. Jeg tar med platene mine, gjør litt DJ-saker og går på konserter. Darkness er live-favorittbandet mitt i år. Etter Quart drar jeg på ferie til Kroatia, før jeg murer meg inne og lager nye låter til Turboneger. Vi skal gi ut ny plate neste år, sa mannen bak tredjeparten av låtene til både Euroboys og Turboneger.

Tette bånd

Tett bånd mellom to av bandene på St. Hanshaugen i går: Euroboys introduserte Jim Stärk som noe av det beste innen norsk musikk - og Einar Stokke Fadnes som den kanskje beste vokalisten.

-  Om jeg er enig? Jeg får vel være litt «asshole» og si ja, repliserer Fadnes til Dagbladet. Jim Stärk spilte for nærmere 7000 tilskuere på Norwegian Wood i fjor, men hadde det morsommere blant 5000 i går:

-  I fjor satt folk bare og slappet av og ventet på DumDum Boys. Denne gangen hadde vi kontakt med publikum, mente Fadnes.

«Vi er like»

-  Vi henger mye sammen med gutta i Jim Stärk, sier Knut Schreiner.

-  Musikken til Euroboys og Jim Stärk har også parallelle trekk. Radiovennlig og litt sånn sommeraktig, men likevel helt på siden av rockidealet for år 2004.

Schreiner advarer likevel:

-  Euroboys anno 2004 er ikke bare hengekøye, Piña Colada og solfaktor. Det er tunge og kompliserte ting på plata også.

-  Du har selv skapt en sommerhit i år. Hva er den ultimate sommerlåta?

-  «Good Vibrations» med Beach Boys.

-  Hva er den ultimate festivaldrømmen?

-  Guttetur til Roskilde. Men nå har jeg vært der og spilt tre ganger, så det gidder jeg ikke.

«Fri-følelse»

Folk storkoste seg i sol-og-regn-kombinasjonen på haugen over Oslo sentrum.

-  Vi får en sånn deilig fri-følelse. Hippieaktig, mente Sissel Rostøl Bakken og Sulekha Ali (begge 23) fra Harstad. De bor på St. Hanshaugen og hadde fem minutter å gå til scenen.

Også Ranveig Marie Naudeer bor like i nærheten. Hun var der også på lørdag, for å sole seg.

-  Da var det korpsmusikk her. Dette er hakket bedre, mente Ranveig Marie (30), som hygget seg med krabbe og øl og venninna Gro Presthus.

REGNBUE-MUSIKK: Knut Schreiner og Euroboys gikk på scenen i regnvær, men fikk sola tilbake allerede under første låt på StHanshaugen i går, der nærmere 5.000 hadde samlet seg. - Jeg kan se regnbuen igjennom solbrillene mine, meldte Knut Schreiner - sjefen for årets store sommernavn. Den første «PetreSessions»-konserten ble en folkefest.
FRI-FØLELSE: Barndomsvenninnene Sissel Rostøl Bakken (t.v.) og Sulekha Ali fra Harstad bor nå på St.Hanshaugen, og hadde kort vei til herligheten.
PIKNIK: Både jordbær og kirsebær passer godt til en gratis konsert på St.Hanshaugen. Og musikken falt i smak hos store og små.
ØL OG KRABBE: . Herlig sommerstemning, mente Ranveig Marie Naudeer (t.v) og Gro Presthus
UNG FAN: Regnet plaget ikke denne unge lytteren.