MAGISK: Lykke Li på Sjøsiden, Øya 2011. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
MAGISK: Lykke Li på Sjøsiden, Øya 2011. Foto: Sveinung U. Ystad, DagbladetVis mer

Herlig heksedans

Lykke Li sørget for en magisk fredagskveld på Øyafestivalen.

KONSERT:Det er noe magisk over måten Lykke Li kontrollerer Sjøsiden på Øyafestivalen fredags kveld. Lille Lykke Li, som vokste seg stor rett foran øynene våre. Borte er hårknuten og det søkende blikket, tilbake står en artist med stålvilje og urokkelig autoritet. 

Det åpner med «Jerome», ett av høydepunkene fra årets «Wounded Rhymes». Med et av festivalens beste, mest samkjørte backingband i ryggen, slår Lykke Li an en nærmest elektrisk stemning - en stemning som skal vare helt til siste strofe er sunget. 

Selv om «Wounded Rhymes», med sine seige, suggererende melodier, på mange måter var et langt skritt fra debut- og gjennombruddsalbumet «Youth Novels» fra 2008, viser Lykke Li og resten av bandet en imponerende evne til å skape enhet i lydbildet. De lettere poplåtene fra debuten blir hyllet inn i nåtidens tyngre, mørke slør, og glir på den måten sømløst inn i setlisten.

Spesielt mektig er dagens versjon av «Little Bit», som er forvandlet fra en ungpikes forsiktige forsøk på en kjærlighetsytring, til en bombastisk hilsen fra en kvinne som vet akkurat hvor skapet skal stå.

Det unike samspillet innad i bandet fører med seg noen virkelig gåsehudfremkallende øyeblikk: Fra en uhyre finstemt versjon av «I Follow Rivers», til en krystallklar «Love Out Of Lust», og videre en direkte diabolsk fremførelse av «Rich Kid Blues». Når Kanye Wests «Power» blir blandet inn i miksen til «Youth Knows No Pain», har Lykke Li forlengst fortrollet publikum. 
   
Det er en glitrende, mørk stein av en konsert, like vakker som månen som henger lavt på Øyahimmelen. Og omtrent like nær perfeksjon.