Herlig sjokkskadd Zellweger

Ingenting biter på en SÅPEOPERA-ELSKER i posttraumatisk sjokk, viser Renée Zellweger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hun spiller naive, godhjertede Betty i Neil LaButes tredje film, og hun passer utmerket til rollen. Zellweger ser like uskyldig ut som Betty er, hun leverer en liketil, helhjertet rolletolkning i en komedie med nok skarpe kanter til å engasjere utover det jevne.

Ektemannen Del er ikke annet enn et svin, så Bettys store glede i livet er TV-såpa «A Reason to Love». Der svinger doktor David Ravell (Greg Kinnear) skalpellen. Traumet inntreffer når Betty blir øyenvitne til at Del regelrett skalperes av to leiemordere (Morgan Freeman/Chris Rock). Hellig overbevist om at hun er sykepleier og en gang var forlovet med den for henne høyst virkelige TV-legen, legger hun i vei til Los Angeles for å finne sin elskede - med drapsmennene hakk i hæl.

Komikk

Neil LaBute, som i sine to tidligere filmer har sett på moderne mellommenneskelige forhold med kynisk blikk, har fått et fiffig manus han har visst å utnytte i en film med dypere undertoner enn det kan se ut til ved første øyekast. Hans sans for kynisme er i behold i enkelte voldsscener, men i tillegg til treffende absurd komikk viser han også gode karaktertegninger. Betty er i fantasiens vold, men det er også Freemans leiemorder Charlie, som forelsker seg i denne kvinnen han jakter på. Hun blir godheten som kunne frelst ham, til stor fortvilelse for kollegaen. En tosidig rolle Freeman håndterer meget klokt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer