Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Hermstads ønske kan svekke miljøpartiene

Hvis det norske folk ikke gir oss et grunnlag til å finne flertall sammen, synes jeg det er viktigere at vi jobber for å styrke miljøpartiene på begge sider.

Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender (FIVH) tok til orde for et grønt regjeringsalternativ i 2016.
Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
Arild Hermstad, leder i Framtiden i våre hender (FIVH) tok til orde for et grønt regjeringsalternativ i 2016. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen av Framtiden i våre hender har nå gjentatte ganger tatt til orde for et grønt regjeringsalternativ, eller grønn blokk. I hans siste innlegg på dagbladet, argumenterer han likevel for en strategi som kan redusere muligheten for nettopp det.

I innlegget «Tafatte Venstre», blir Venstre kritisert av Arild Hermstad fordi de er skeptisk til en grønn blokk som, per dags dato, ikke har flertall. Det er ingen som har sagt at en grønn blokk med mulighet for flertall er uinteressant. Spørsmålet blir hvordan vi skal få til et slikt flertall, og det er her Hermstad bommer fullstendig.

Påstanden hans er at en grønn blokk kan få flere velgere dersom førstegangsvelgere og sofavelgere ser at det ikke bare er ett parti som setter miljøsaken høyest. Jeg kan ikke si meg enig i observasjonen at det bare er ett parti som setter klimasaken over alt annet, men selv om det var tilfellet, kan jeg ikke se hvordan det er negativt. Det er selvfølgelig nødvendig for et potensielt grønt regjeringsalternativ at vi har partier som appellerer til velgere som har klima som sin viktigste sak, men det samarbeidet trenger også partier som appellerer til velgere hvor denne saken er en god nummer to. Det aller mest skadelige for en grønn blokk, er om den består av tre-fire partier som sloss om de samme stemmene, når partiene heller bør jobbe sammen for å nå ut til flest mulig.

Som Venstre-medlem ser jeg fram til å diskutere et grønt regjeringsalternativ når stortingsvalget nærmer seg. Om det blir aktuelt kommer an på vår evne til å finne flertall sammen. Hvis det norske folk ikke gir oss et slikt grunnlag, synes jeg det er viktigere at vi jobber for å styrke miljøpartiene på begge sider, slik at muligheten for et grønt regjeringsalternativ øker til neste valg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!